Știai că de forma degetelor de la picioare depind personalitatea ta și alegerea perechilor de încălțăminte potrivite?

miercuri, 23 decembrie 2020

 

Picioarele tale te duc mereu unde ai nevoie, iar atunci când ele au de suferit, parcă până și cel mai mic obicei cotidian devine mult mai dificil. Cu atât mai important este să ai grijă de ele în mod regulat și să porți încălțămintea potrivită.

Pentru a avea mereu picioare sănătoase și puternice, pe lângă îngrijirea zilnică, este recomandat ca de fiecare dată când trebuie să alegi o nouă pereche de încălțăminte să nu iei în calcul doar dimensiunea corectă a acestora, ci și forma și lățimea acestora. Căci, la urma urmei, există mai multe forme diferite de picioare. Mai mult, degetele de la picioare sunt diferite și pot și ele să servească drept ghid atunci când îți cumperi o nouă pereche de pantofi sau cizme.

Află care sunt diferitele forme ale piciorului și ce încălțăminte trebuie să alegi:

Se poate spune foarte ușor ce tip de picior ai doar uitându-te la forma picioarelor și a degetelor. Cele mai comune forme sunt: egiptene, romane și grecești. Deși este mai rară în Europa, se poate regăsi și forma germanică a piciorului.

Află totul despre piciorul egiptean

Această formă a degetelor de la picioare este foarte frecventă în Europa. Degetul mare este destul de pronunțat, iar restul degetelor sunt înclinate uniform și mai scurte decât cel mare. Peste 50% din populația continentului european are această formă, prin urmare, majoritatea perechilor de încălțăminte sunt adaptate acesteia.

Persoanele cu această formă a piciorului sunt prietenoase, interacționează ușor cu cei din jur și acordă o atenție deosebită esteticii.

Dacă te numeri printre cei cu o formă egipteană a piciorului, atunci poți alege aproape orice tip de încălțăminte. Cu toate acestea, evită sandalele unghiulare sau cu toc, ele fiind nepotrivite și pot provoca dureri.

Ai o formă romană a piciorului?

La acest tip, primele trei degete au aproximativ aceeași lungime, iar celelalte două sunt mai scurte. Aproximativ 25% din populația europeană are acest tip de formă a degetelor la picioare.

Cei care se încadrează în această categorie sunt persoane dornice de aventură, se entuziasmează foarte repede și prezintă interes pentru alte culturi sau limbi străine.

În acest caz, este recomandat să se aleagă încălțăminte cu vârful lat, pentru ca piciorul să se simtă cât mai bine. Modelele de pantofi cu vârful ascuțit  pot fi inconfortabile și pot provoca deformări osoase.

Piciorul grecesc: ce trebuie să știi?

Al doilea deget de la picior este mai lung decât degetul mare? Atunci, ai o formă de picior grecesc. Acest tip este foarte rar și este considerat un simbol al frumuseții. Dar, dacă te încadrezi în această categorie, trebuie să ai grijă când alegi încălțămintea. Persoanele din această categorie sunt atletice, dar și impulsive și energice.

Recomandările în acest caz sunt perechile de încălțăminte cu vârful rotunjit, căci picioarele beneficiază de sprijin și stabilitate. În plus, degetul mai lung de la picior nu va ieși în afară, în cazul perechilor de încălțăminte deschise, și nici nu va fi presat.

Tipul de picior germanic

La fel ca și forma grecească a piciorului, cel germanic este foarte rar. În acest caz, doar degetul mare de la picior este puțin mai mare, restul având aceeași lungime. Datorită acestui fapt, picioarele par pătrate și au nevoie de destul spațiu în încălțăminte.

Persoanele cu acest tip de picior sunt extrem de răbdătoare, atât cu ele însele, cât și cu cei din jur și necesită mult timp pentru a lua deciziile.

Cea mai potrivită încălțăminte este cea cu talpa ușor rotunjită și destul de largă, căci reușește cel mai bine să echilibreze poziția degetelor. Și pentru că nu doar forma contează, ci și materialul din care este realizată încălțămintea, comandă cizme din piele de la MasterShoes și te vei putea bucura de tot confortul în sezonul rece.

Tu ai verificat în care categorie te încadrezi? Ține cont de forma piciorului tău, însă, indiferent de aceasta, un lucru e sigur: trebuie întotdeauna să alegi cea mai bună pereche de încălțăminte, în care să te simți bine și confortabil de fiecare dată când ieși pe ușă!

 Sursa foto: shutterstock.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe