Sparle si soparle, 28.12.2020

luni, 28 decembrie 2020
  • Cel puțin câteva săptămâni de aici încolo, până la pronunțarea unei sentințe definitive pe fond a instanței de judecată, Primăria Râmnicului va funcționa fără cei doi viceprimari, legea stipulând foarte clar acest lucru. Astfel că nu mai poate fi supus în Consiliul Local o altă propunere de alegere a alți doi viceprimari și oricum nu ar fi trecut, fiindcă alianța PNL-USR deține în prezent 11 consilieri, după demisia Claudiei Banu. Până la validarea unui supleant de pe lista PNL, liberalii și useriștii votează la „limita de avarie”, dar va fi interesant în ianuarie, când va fi validat supleantul PER (înlocuitorul demisionarului Eusebiu Vețeleanu) și în consiliul local lupta va fi perfect echilibrată: 11 la 11. Tot în ianuarie, se va mai petrece un lucru bun în consiliul local - vom scăpa de „abuzivul” președinte de ședință Grig Crăciunescu....

 

  • Primarul comunei Oteșani, Mircea Oprișor, a plătit în anul 2018 din bugetul local contravaloarea a 30 de pachete de Crăciun, pentru care nu existau prevederi bugetare și nici aprobarea consiliului local, conform Curții de Conturi. Tot primarul Oprișor a achitat o factură pentru care nu există documente justificative din care să rezulte că bunurile facturate au fost folosite pentru activitatea instituției. În anul 2018, la nivelul Primăriei Oteșani nu a fost respectată legislația în vigoare privind modul de calcul al valorii estimate a achiziţiei fapt ce a determinat achiziția directă de lucrări de la un furnizor agreat. Primăria a efectuat plăți în sumă totală de 40 milioane de lei vechi pentru... lucrări neexecutate.

 

  • Recent, a avut loc ședința adunării generale ordinare a acţionarilor de la SC Călimănești Căciulata SA, reprezentând 100% capitalul social. Cu acest prilej, s-a decis prelungirea liniei de credit în cuantum de 15 miliarde de lei vechi, cu BCR, precum și a creditului de 10 miliarde de lei vechi de la Banca Transilvania. Acționarii SC Călimănești Căciulata SA au mai aprobat garantarea liniei de credit în cuantum de 15 miliarde de lei vechi, cu următoarele garanţii: ipotecă mobiliară asupra conturilor bancare deschise de SC Călimănești Căciulata SA la BCR; ipotecă mobiliară asupra creanţelor rezultate din relaţiile comerciale derulate cu SC Accent Travel & Events SRL, SC Paralela 45 Turism SRL şi SC Eximtur SRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe