|vineri, ianuarie 21, 2022
  • Follow Us!

Sparle si soparle, 07.12.2020 

soparla-cu-volanas
  • Testul suprem al independenței politice pentru prefectul Sebastian Fârtat îl reprezintă declararea ILEGALĂ a hotărârii consiliului local al municipiului Râmnicu Vâlcea de alegere a celor doi viceprimari: Virgil Pârvulescu și Andrei Gheorghiu. Pe 25 de pagini, secretarul Primăriei, Ion Didoiu, a expus foarte argumentat juridic de ce nu a semnat HCL respectiv (motivare care a fost transmisă și prefectului), tocmai, de aceea, juriștii Prefecturii și prefectul Fârtat pot demonstra opiniei publice că sunt apolitici și că nu răspund la comenzile PNL, declarând ilegal un document ce nu respectă din start litera și spiritul OUG privind administrația publică locală. Reamintim că, la hotărârea nr. 262/2 privind alegerea viceprimarilor, au fost 11 voturi nule, ale consilierilor PER și PSD, care, în timpul discuției punctului 2 de pe ordinea de zi „Alegerea viceprimarilor municipiului Râmnicu Vâlcea” au părăsit sala de ședință.

 

  • În anul de grație 2020, în plină eră a tehnologiei, ditamai compania RCS-RDS, nici azi, NU furnizează serviciile Digi de telefonie mobilă și internet în comuna Runcu, județul Vâlcea. Localitatea nu se află într-o zonă izolată a județului, ci la „o aruncătură de băț” de municipiul Râmnicu Vâlcea, adică la nici… 10 km distanță în linie dreaptă. De ani de zile, oamenii care s-au abonat la Digi sunt mințiți sistematic că situația se va rezolva, tocmai de aceea sunt deciși să se mute pe alte rețele de telefonie mobilă, care, toate, au acoperire perfectă în comuna Runcu de peste 10 ani!

 

  • Prin decizia nr. 44/04.12.2020, Biroul Electoral Vâlcea a hotărât respingerea contestaţiei formulate de Secretarul Primăriei Râmnicului. Prin cererea înregistratăla BEJ Vâlcea sub nr. 260 din data de 30 noiembrie 2020, secretarul Ion Didoiu a învederat faptul că formulează contestaţie împotriva numirii lui Marica Manuel, în funcţia de preşedinte al secţiei de votare nr. 18 Rm. Vâlcea, ca urmare a activităţii defectuoase desfăşurate de acesta, cu ocazia alegerilor locale din anul 2020.

Leave a Response