Mircia Gutau: Viceprimarii auto-aleşi ai Primăriei municipiului una vorbesc şi alta fumează !

joi, 10 decembrie 2020

Constat că noii viceprimari (în curs de validare, atât timp cât hotărârea de auto-alegere a lor a fost atacată în contencios administrativ) rezonează perfect cu celebra vorbă a lui Tudor Arghezi : una vorbesc (adică în campania electorală) şi alta fumează (la figurat, în birourile primăriei). Mai nou, epuizaţi probabil după ce au aşezat la rând sutele de investitorii promişi înainte de alegeri şi în aşteptarea unui flux mai mare al Olăneştiului care să umple delta de la vărsarea în Olt, auto-aleşii anunţă convoacarea unei întâlniri cu jucătoarele de la SCM, cu staff-ul tehnic şi cu suporterii, încercând jalnic să se legitimeze prin asocierea cu cel mai important brand al oraşului.
Dincolo de faptul că, legal, cei doi nu au nici o atribuţie în acest domeniu de activitate, că alianţa pe care o conduc în Consiliul Local a ”trântit”, din orgoliu şi cu o deplină iresponsabilitate, proiecte de hotărâri ce ar fi venit în sprijinul a mii de locuitori ai oraşului şi că adevăratele probleme ale oraşului stau şi aşteaptă ca PNL şi USR-PLUS să priceapă că alegerile locale au trecut, viceprimarii auto-aleşi şi-au făcut un obiectiv principal din a distruge imaginea celui mai bun ambasador al Râmnicului în ţară şi în Europa.
Acest demers vine din partea unora care nu au nici cel mai mic habar despre modul de funcţionare a unei astfel de structuri, care mai şi trec cu vederea faptul că pe anul 2019 (pentru care auto-aleşii şi gherila lor on-line prezintă tot felul de documente şi date care – culmea! – le-au fost puse la dispoziţie chiar de către Primărie), Curtea de Conturi a efectuat un control minuţios privind cheltuirea banului public la SCM, control care nu a relevat nici o abatere!
Le-aş sugera celor doi auto-aleşi să ţină cont de faptul că nu au nicio calitate în a convoca o astfel de întâlnire şi că în cadrul Primăriei nu au niciun fel de atribuţii pe care Primarul, conform legii, le deleagă prin dispoziţie. La atrag atenţia, încă o dată, că nu mai suntem în campanie electorală, iar erijarea lor în a fi conducătorii acestei instituţii nu are corespondenţă în Codul Administrativ. Dacă doreau să nu distrugă echipa, aprobau bugetul pe care l-am propus cu puţină vreme în urmă în şedinţă de Consiliu Local, dar au votat împotrivă, ca nişte ”specialişti” ce sunt (am văzut ce note au avut la şcoală!), iar acum îşi smulg părul din cap de grija banului public!
Dacă doresc informaţii referitoare la bugetul echipei de handbal, să spună şi voi organiza o întâlnire cu conducerea SCM, cu documente pe masă, ca să-i lămurim. Altfel, trebuie să ştie că jucătoarele şi impresarii nu stau la cheremul lor între Crăciun şi Anul Nou!

Mircia Gutau, primarul municipiului Ramnicu Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe