Messi și Ronaldo cu statisticile pe față! Cine conduce și ce recorduri pot să mai cadă în 2021?

marți, 15 decembrie 2020

 

https://pixabay.com/photos/lionel-messi-barcelona-2017-2008448/

Cea mai recentă confruntare directă a fost în Liga Campionilor, pe Camp Nou, și Ronaldo a sărbătorit victoria cu 3-0 în fața marelui rival, însă cum stau cei doi în cea mai mare rivalitate din istoria fotbalului, cu cifrele pe masă, după aproape 12 ani de duel?

Ronaldo și Messi rescriu săptămânal recordurile din Liga Campionilor 

Înainte ca Ronaldo să plece în Serie A, confruntările directe erau mult mai dese și poate de aceea duelurile directe din Champions League și recordurile personale ale celor doi în această competiție cântăresc parcă și mai mult.

Sunt singurii doi oameni care au depășit 100 de goluri marcate în Liga Campionilor și, pentru fanii portughezului, cam tot ce are legătură cu subiectul acestei competiții le dă apă la moară pentru că:

  • Ronaldo a înscris 134 de goluri (174 de apariții) în CL, Messi ”doar” 118  (147 de apariții) 
  • Ronaldo are mai multe pase decisive 40, în timp ce Messi a bifat 35
  • Ronaldo are mai multe titluri în competiție (5), în timp ce Messi are 4
  • Ronaldo conduce detașat și în golurile date în fazele eliminatorii, la capitolul goluri din lovituri libere și goluri date cu capul
  • Ronaldo a fost de cele mai multe ori golgheterul competiției

Messi poate însă contrabalansa prin numărul de meciuri mai mic și printr-o rată a golurilor per minut superioară 0.81 la 0.78, diferența fiind aici însă neglijentă.

Cifrele din meciurile directe

Dacă Liga Campionilor este terenul lui Cristiano, realizările din meciurile directe înclină spre argentinian după 36 de partide față în față.

18 au fost în La Liga, 6 în Liga Campionilor și restul în cupe interne și chiar amicale.

După o pauză de aproape 2 ani, cei doi s-au duelat iarăși în Liga Campionilor pe 8 decembrie 2020, pe Camp Nou, iar Ronaldo și Juve au triumfat zdrobitor cu 3 la 0, două dintre reușite fiind ale portughezului, ambele din penalty.

Înaintea meciului casele de pariuri ofereau cote între 3.40 și 3.10 pentru o victorie a lui Juventus, așa cum nota și Constantin Mazilescu, expert de pariere, al cărui profil și recenzii le poți vedea aici.

Însă Messi este în avantaj în continuare în meciurile directe:

  • Messi are 16 victorii, Ronaldo 11
  • Messi a marcat de 22 ori, Ronaldo de 21 ori
  • Messi are 12 pase decisive, Ronaldo numai una

Bătălie pe trofee

Dacă Ronaldo are 5 Ligi ale Campionilor, față de 4 ale argentinianului, Messi se laudă cu un număr superior de trofee, indiferent de competiție: 36 față de 32 câte etalează portughezul.

Cristiano însă va scoate în evidență și titlul de Campion European din 2016 cu Portugalia, în timp ce Messi a pierdut 4 finale de competiții mondiale sau continentale cu Argentina.

Messi ridică totuși miza cu cele 6 Baloane de Aur câștigate, față de 5 ale lui CR7.

Ce recorduri poate să doboare Messi în 2020/2021

În mod interesant Messi nu este jucătorul cu cele mai multe apariții în tricoul Barcelonei, ci fostul său coechipier, Xavi, care conduce cu 767 în toate competițiile pe parcursul a aproape 18 ani.

Messi a ajuns acum la 745 și este în cărți să își treacă acest record în dreptul numelui său.

Messi poate să doboare și recordul all time al celor mai multe goluri marcate de un jucător pentru un singur club: acum are 641 goluri și îi mai trebuie două pentru a-l depăși pe marele Pele (643 pentru Santos).

Argentinianul este acum la egalitate cu Hugo Sanchez și la numărul de sezoane în care a fost golgheterul campionatului spaniol (7) și poate să devină unic în istoria La Liga, dacă o mai face o dată și în 2020/2021.

Cotele pentru o asemenea performanță au scăzut, și asta se poate vedea și cu gets bet apk, aplicație extrem de utilă pariorilor, după startul lent al lui Messi de campionat.

Ce recorduri poate să doboare Ronaldo în 2020/2021

unnamed

https://pixabay.com/photos/cristiano-ronaldo-world-cup-2010-1618341/

Ronaldo îl conduce pe Messi în ceea privește numărul de goluri în meciurile oficiale, având 40 în plus, însă ținta supremă pare să fie Pele, care are 757 de reușite, în timp ce Ronaldo a ajuns la 752.

Cu un mare trofeu în buzunar, campion european cu Portugalia, Ronaldo caută acum să îi depășească recordul absolut al lui Ali Daei, de goluri în meciurile internaționale.

Iranianul are 109, în timp ce Cristiano a ajuns la 102 și diferența pare surmontabilă rapid alături de o redutabilă echipă a Portugaliei.

Cu această echipă, Ronaldo poate să bată un alt record rămas nedepășit de decenii, de cele mai multe goluri la un Campionat European: Platini și Ronaldo au amândoi câte 9 și la Euro 2021 este o șansă în plus.

Ronaldo va încerca să devină și primul fotbalist din istorie care devine golgheter în 3 din principale 5 campionate ale lumii, dacă va reuși asta în Serie A.

Cursa rămâne deschisă pentru cei mai mari fotbaliști ai erei noastre. Puteți găsi mai multe informații despre evenimente sportive aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe