Economisiți bani și pregătiți-vă acasă prânzul pentru serviciu!

vineri, 18 decembrie 2020

 

O alimentație sănătoasă și diversificată, mesele la ore regulate și gustările sunt esențiale pentru a ne păstra o greutate optimă și un sistem imunitar puternic care să ne asigure o sănătate de fier. Viața agitată, programul încărcat de la locul de muncă și orele petrecute în plus la birou sau pe teren sunt factorii care ne împiedică, pe cei mai mulți dintre noi, să mâncăm la timp. De asemenea, prețurile exagerate de la restaurante presupun o cheltuială foarte mare, o gaură în buget. Dacă serviciul este unul foarte solicitant și veniturile nu vă permit ca în pauza de masă să mergeți să mâncați la restaurant, puteți găsi soluții mai ieftine și care presupun un timp mai redus. Pregătirea unui pachet de acasă pentru  prânz este cea mai la îndemână soluție: faceți sandvișuri crocante, pregătiți o salată cu piept de pui, luați-vă un iaurt de băut la sticlă și fructe pentru gustări. Veți observa la finalul lunii că ați economisit în felul acesta bani.

Cum vă puteți mobiliza?

Poate că la prima vedere pare mai ușor să vă rupeți 30-40 minute din program pentru a merge la un restaurant la prânz, dar bugetul dumneavoastră va avea serios de suferit, căci a mânca zilnic în oraș este extrem de costisitor. Cu un mic efort puteți să evitați aceste cheltuieli, să mâncați mai sănătos și să economisiți și timp. Pachetul este salvarea.

În primul rând, stabiliți din weekend care este meniul dumneavoastră pentru săptămâna care urmează. În felul acesta știți exact ce cumpărături trebuie să faceți.

Asigurați-vă că aportul caloric, proteic și de vitamine este cel necesar.

Obișnuiți-vă să vă treziți mai devreme dimineața pentru a avea timp suficient pentru a pregăti pachetul.

Aveți grijă ce alimente alegeți și cantitatea, astfel încât să nu vă creeze disconfort gastric.

Idei pentru masa de prânz la birou

Prânzul la caserolă este o idee bună pentru că poate fi pregătit cu o seară înainte de a fi consumat. În cazul în care nu sunteți prieten prea bun cu plita și cuptorul, puteți opta pentru variante mai simple. Iată care sunt cele mai bune variante pentru un prânz „la birou”:

  1. Sandwichuri și fructe – cea mai rapidă variantă de prânz. Câteva felii de pâine de secară, mușchi și o salată verde/ o roșie, la care se adaugă un iaurt și o banană pentru gustări.
  2. Salată cu piept de pui la grătar. O salată verde cu o roșie și un castravete, o bucată de piept de pui făcut la grill reprezintă o altă variantă gustoasă.
  3. Șnițele cu orez. Acestea pot fi pregătite cu o seară înainte, pentru cină, iar ce rămâne poate fi consumat la prânz a doua zi.
  4. Omletă cu feta. Două ouă gătite la abur și câteva felii de feta, o chiflă din semințe de secară, iată o mâncare excelentă.
  5. Salată de ton cu porumb dulce. Delicioasă și ușor de pregătit.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe