Cum stabilești bugetul pentru scaunul auto al copilului: 3 ponturi care să îți ușureze alegerea

marți, 22 decembrie 2020

 

Venirea pe lume a unui copil este cea mai mare bucurie pentru părinți, iar ca o mamă responsabilă, cu siguranță că deja ai început să cauți diverse lucruri utile pentru când cel mic va veni pe lume. Unul dintre acestea este scaunul auto, având în vedere faptul ca s-ar putea să îl folosești încă din primele zile de viață ale acestuia, atunci când trebuie să mergeți acasă de la spital.

Pentru că sigur ai pe listă multe alte obiecte indispensabile, primul lucru pe care ar trebui să îl faci va fi să prioritizezi și să creezi bugetul pentru fiecare dintre ele.

Mai jos poți găsi câteva indicații care să te ajute să calculezi bugetul pentru scaunul auto al celui mic.

Alegerea scaunului auto pentru copil care să corespundă unui buget prestabilit

 

Stabilește o sumă minimă și una maximă pentru scaunul auto

Atunci când creezi bugetul pentru cele necesare celui mic, cel mai bine este să te consulți cu alte mămici de la care vei afla ponturi importante despre lucrurile de pe listă. Odată ce ai trecut prin acest pas, este timpul să așterni pe hârtie suma minimă, dar și pe cea maximă pe care ești dispusă să o dai pe diferite obiecte.

La capitolul scaune auto pentru cei mici, oferta este atât de variată încât sigur cel puțin unul se va încadra atât în bugetul minim, dar și cel maxim. Iar dacă ești tentată să alegi cel mai mic prag, ar trebui să te mai gândești o dată.

Scaunele mai ieftine au uneori mai puține elemente de siguranță

Atunci când alegi un scaun auto pe care nu vrei să dai o mică avere, poți alege o variantă intermediară. Acest lucru este important deoarece este foarte posibil ca cele mai puțin costisitoare variante să nu aibă elementele de siguranță necesare pentru o protecție sporită.

În schimb, poți face rabat la aspecte precum culoarea scaunului, care nu este atât de importantă și care te poate ajuta să mai reduci bugetul.

Cel mai important motiv pentru a nu alege scaunele ieftine este faptul că România se afla acum nu mult timp pe un loc fruntaș printre statele europene în ceea ce privește decesele copiilor ca urmare a accidentelor auto în care cei mici nu se aflau în astfel de dispozitive.

Orientează-te spre magazinele online

Dacă dorești un scaun bun și nu foarte scump, varianta magazinelor online este probabil cea mai bună. Deseori, pe acestea poți beneficia de diverse discounturi sau poți prinde promoții la anumite categorii care, de obicei, costă mai mult, evitând astfel să alegi cel mai ieftin accesoriu disponibil pe piață.

Deși multe persoane sunt tentate să aleagă variantele mai ieftine pe premisa că oricum scaunul auto nu va fi folosit foarte mulți ani, poți avea în vedere că îl poți da mai departe unor rude sau prieteni apropiați sau îl poți chiar vinde, iar astfel să recuperezi o parte din investiție.

Sursa foto: Pexels.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe