|joi, ianuarie 20, 2022
  • Follow Us!

Covid 19: Numărul valcenilor vindecati până acum este de 6.641 

focar-covid-coronavirus

INFORMARE DE PRESĂ – PREFECTURA VÂLCEA

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 8.266 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și au fost înregistrate 105 decese.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 172 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 28 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 132 au forme medii și 12 sunt internate în secția ATI.

În acest moment, în județ, sunt 33 de focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici, cluburi sportive și în cadrul instituțiilor publice.

În ultimele 24 de ore a fost internată în spitalele din Vâlcea o persoană confirmată pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 6.641 din cele internate înunități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medicalși a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 31.864 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 22.354 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 81 de decizii de izolare și 59 de decizii de carantină, în prezent, 886 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 542 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

Menționăm ca datele sunt în continuă dinamică.

Având în vedere numărul crescut de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 a căror stare de sănătate a necesitat internarea în unitățile sanitare de pe teritoriul județului Vâlcea, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/ dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

Leave a Response