Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi despre reciclare

duminică, 27 decembrie 2020

 

Tuturor ne place să avem parte de un aer curat, oxigenat și de un mediu înconjurător care să ne ofere toate condițiile necesare pentru dezvoltare. Cu toate acestea, pentru a ajunge în acel punct, trebuie să cunoaștem regulile pe care trebuie să le respectăm indiferent de situație. Așa cum în trafic avem anumite condiții pe care este imperios necesar să le urmăm, la fel se întâmplă și în cazul reciclării. Rămâi alături de noi și descoperă în rândurile următoare care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi despre reciclare!

  1. Sticla se poate recicla la infinit

Spre deosebire de alte materiale, sticla poate fi reciclată în mod constant, fără ca aceasta să își piardă din proprietăți. Acesta este unul dintre marile avantaje ale sticlei, întrucât prin reciclare se obține același rezultat cu proprietăți net superioare. Astfel, oricând vrei să faci acest lucru, poți recicla sticla la nesfârșit fără ca aceasta să fie afectată pe termen lung.

  1. Plasticul este foarte dăunător pentru mediul înconjurător, însă util în reciclare

La fel ca sticla, și plasticul își păstrează o bună parte din proprietăți prin reciclare. În ciuda faptului că poluează mediul înconjurător, acesta poate fi un material ideal atunci când vrei să te bucuri de materiale reciclate. De altfel, procesul de reciclare plastic este relativ rapid și te ajută să folosești produsele de care nu mai ai nevoie pentru a obține altele noi, cu o altă utilizare. Nu este un secret faptul că plasticul este un material extrem de folositor, cu atât mai mult cu cât este utilizat în fiecare zi și pe scară largă.

  1. Există produse care nu se pot recicla

Chiar dacă reciclarea este un fenomen global tot mai des întâlnit, este important de precizat faptul că există produse care nu se pot recicla. În această categorie intră prosoapele de bucătărie din hârtie, precum și hârtia și cartonul care prezintă urme de grăsime, ulei și/sau sosuri. În plus, ar fi indicat să înlături orice prezență a metalului și/sau a plasticului de pe produsele de hârtie și carton, precum și scotch-ul. Astfel, vei putea grăbi procesul de selectare a deșeurilor.

Ulterior, centrul de colectare selectivă și reciclare Lion Recycle cu sediul în București este locul ideal în care să aduci deșeurile selectate. Chiar dacă nu ai la dispoziție o modalitate de transport pentru întreaga cantitate, poți apela cu încredere la infrastructura pe care centrul o are. Toate aceste informații, alături de serviciile puse la dispoziție și multe alte detalii vei putea afla apelând numărul de telefon 0770.489.065.

Reciclarea este o atitudine proactivă, foarte utilă pe termen lung pentru fiecare dintre noi. Bucură-te de rezultatele așteptate și de un mediu înconjurător prietenos, integrând cele mai bune obiceiuri în rutina ta zilnică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe