|miercuri, ianuarie 26, 2022
  • Follow Us!

Arhiepiscopia Ramnicului: Sprijin financiar pentru tratamentul unei tinere în vârstă de 14 ani, diagnosticată cu Epilepsie – Spectrul Dravet PCDH19 

Varsanufie Buna Vestire

La inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, miercuri, 25 noiembrie, Arhiepiscopia Râmnicului a acordat un sprijin financiar în cuantum de 12 648 lei, necesar pentru tratamentul unei tinere în vârstă de 14 ani, diagnosticată cu Epilepsie – Spectrul Dravet PCDH19 în curs de investigare, Miopie (H52.1), Megacolon (K59.3), Deficiență funcțională moderată.

Familia tinerei a identificat în Texas, USA, un Centru de terapie cognitiv-comportamentală pentru copii cu „learning disorders”, terapie prin exerciții care se bazează pe neuroplasticitatea creierului. Centrul „Brain Sprints-Little Giant Steps” are din anul 1995 o activitate asiduă cu terapeuți antrenați, psihopedagogi, ai unei Fundații creștine. Prin aceste terapii copiii reușesc pas cu pas să învețe, dobândesc atenție și abilitatea de a gândi și funcționa autonom. Astfel, prin implicarea Înaltpreasfințitului Părinte, Varsanufie Arhiepiscopul Râmnicului, timp de un an de zile, mama va lucra zilnic acasă cu copila, cu ghidare externă”, a declarat doamna Viorica – Adriana Iancu, Consilier social.

Leave a Response