Vâlcenii cunosc regulile vestimentare pentru o vizită la teatru! Tu le știi? Iată cum trebuie să te îmbraci!

sâmbătă, 21 noiembrie 2020

 

Dacă, în trecut, era un lucru obișnuit să îmbraci o rochie de seară sau un costum elegant atunci când mergi la teatru sau la operă, acest subiect creează foarte multă confuzie acum. Mai este valabil acel cod vestimentar strict sau fiecare poate purta hainele în care se simte confortabil la un astfel de spectacol?

Plănuiești să mergi pentru prima dată în viața ta la un spectacol de teatru sau operă și nu știi ce să alegi, pentru a simți că faci parte cu adevărat din decor? Amintește-ți întotdeauna că actorii, scenografii, make-up artiștii și regizorii au investit foarte mult timp pentru a-ți putea oferi o performanță ireproșabilă. De aceea, ca spectator, trebuie să arăți același respect și considerație, atât prin vestimentație, cât și prin comportamentul pe care îl afișezi.

Iată cum trebuie să te îmbraci când mergi la teatru sau operă:

Care este cea mai potrivită vestimentație când mergi la teatru?

Cele mai potrivite ținute pentru o seară petrecută la teatru sunt cele măgulitoare și formale. Iar dacă este vorba despre o premieră a unei piese sau un eveniment mai deosebit, cel mai probabil, va fi necesar să alegi o vestimentație elegantă, combinând cele mai bune piese din garderoba ta, pentru a crea o ținută potrivită. Ține cont de faptul că cele mai potrivite alegeri pentru astfel de ocazii sunt cele în culorile alb-negru.

Dacă, în schimb, este vorba despre un spectacol de operă sau un eveniment foarte formal, este de așteptat să adopți o ținută clasică de seară, formată din smocking sau rochie lungă de seară.

Totuși, în aceste vremuri moderne, regulile vestimentare nu mai sunt atât de stricte. De aceea, pot fi potrivite și ținute pe care le-ai alege pentru o vizită la un restaurant elegant sau o ținută clasică pe care o folosești la locul de muncă. De exemplu, poți alege, ca femeie, o fustă până la genunchi sau un costum cu pantaloni ori chiar o rochie de cocktail clasică. Pentru bărbați, este potrivit un costum de culoare închisă și neapărat o cămașă cu mânecă lungă.

În ceea ce privește accesoriile, alege-le pe cele care se potrivesc ținutei tale, fără a fi prea pompoase sau supradimensionate. Poartă o pereche de pantofi cu vârful închis și o geantă de mână. Și nu uita să te asiguri că telefonul este oprit sau pe mod silențios!

Care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi?

Vizita la o piesă de teatru sau operă nu trebuie să devină un stres doar pentru că nu știi ce trebuie să porți. Iar dacă nu ai mai fost niciodată la astfel de activități, nu uita că, pe lângă codul vestimentar, există și acele reguli generale de comportament pe care trebuie să le aplici.

Cele mai importante aspecte pe care trebuie să le cunoști:

  • În funcție de tipul de piesă, alege o vestimentație care se potrivește și acelor decoruri pentru teatre speciale folosite, însă ține cont că este recomandat să ai o ținută și o atitudine elegantă;
  • Dacă urmează să mergi la un spectacol de operă, vestimentația trebuie să fie cât mai formală;
  • Un musical este un spectacol mai relaxat. De aceea, în funcție de tema acestuia, poți opta și tu pentru o ținută mai casual sau poți alege o vestimentație ce se adaptează subiectului piesei.

Vizita la teatru este o experiență specială. De aceea, este foarte important să pui accentul pe experiența în sine, pentru a te putea bucura din plin de atmosfera de acolo. Prin urmare, alege din garderoba ta acea ținută care să-ți ofere un aer chic, dar care să respecte cele câteva reguli de bază de mai sus.

Sursa foto: shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe