Sparle si soparle, 02.11.2020

duminică, 1 noiembrie 2020

 

  • In atentia procurorilor: Secretarul Primariei Ramnicu Valcea, Ionut Didoiu, este supus presiunilor, amenintarilor si hartuirilor de catre gasca consilierilor liberali. Asa-zisa “plangere penala” a gastii pirvulesciene imbraca haina unei forme de hartuire a functionarului public, care-si exercita atributiile conform prevederilor Codului Administrativ. Aceasta forma de hartuire, da, categoric are forma penala! Pe surse am aflat ca Ionut Didoiu va actiona in instanta impotriva celor care l-au denigrat pe retelele de socializare.

 

  • Alegerile parlamentare din 6 decembrie se pot desfășura fără nici un „blocaj” la nivelul județului Vâlcea, fiindcă nu au existat nici un fel de contestații în instanță față de candidați depuse în termenul legal. Concret, prin adresa nr. 43 din 28.10.2020, emisă de Tribunalul Vâlcea și înregistrată la sediul Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 40 Vâlcea sub nr. 70 din data de 28.10.2020 s-a comunicat faptul că, nu au fost formulate contestații, conform dispozițiilor din Legea nr. 208/2015, împotriva deciziilor emise de BEJ Vâlcea, prin care au fost admise candidaturile pentru alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, organizate la data de 6 decembrie 2020.

 

  • Deunăzi, Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a aprobat trecerea pe cheltuieli a sumei de 1,64 miliarde de lei vechi, reprezentând prejudiciu nerecuperat din perioada... fostului primar Emilian Frâncu. Prin Decizia nr. 33/02.08.2013, emisă ca urmare a auditului financiar realizat la în perioada 13.05.2013 - 05.07.2013 la Primăria Râmnicului, asupra contului de execuţie al bugetului local pe anul 2012, Curtea de Conturi a constatat mai multe neregularităţi şi abateri de la normele legale în vigoare, fiind stabilite măsuri de recuperare a unor sume de bani cu titlu de prejudicii ale bugetului local, printre care şi suma de 4,45 miliarde de lei vechi, reprezentând cheltuieli nejustificate legal aferente execuţiei obiectivului „Proiectare şi execuţie - Reabilitare SAM la Colegiul Tehnic Energetic”. Pentru suma de 3,27 miliarde de lei vechi şi beneficii nerealizate, decizia Curţii de Conturi a fost contestată, formând obiectul dosarului nr. 1807/46/2013, finalizat prin Decizia civlă nr. 1058/16 iunie 2016 a Curţii de Apel Piteşti, prin care a fost admis recursul primăriei şi rejudecând cauza, s-a admis, în parte, contestaţia, rămânând de recuperat suma de 2,7 miliarde de lei vechi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe