Secțiunea 2 a autostrăzii Sibiu-Pitești, care pleacă din Cornetu (Vâlcea) și ajunge la Boița, cu o lungime de 31 km, scoasă la licitație

joi, 5 noiembrie 2020

 

Secțiunea 2 a Autostrăzii  Sibiu-Pitești, segmentul Boița-Cornetu cu o lungime de circa 31 de kilometri urmează să fie scoasă la licitație, potrivit hotnews.ro. Tronsonul care va fi construit pe Valea Oltului are de-a lungul său nu mai puțin de 50 de lucrări de artă, aproape 16 km de tuneluri, viaducte, poduri și pasaje, a explicat șefa de la Autostrăzi, Mariana Ioniță. Durata contractului depinde de ofertele primite: între 18 și 24 de luni pentru proiectare și până la 64 de luni execuție. Secțiunile 2 și 3, considerate a fi sectoarele montane ale autostrăzii, sunt cele mai grele, cu opt tuneluri și numeroase viaducte și poduri pe Valea Oltului. Secțiunea 2 a Autostrăzii A 1 Sibiu- Pitești, segmentul Boița-Cornetu are o valoare de circa 1 miliard de euro.

,,Documentația de atribuire pleacă, astăzi, la ANAP. Este una extrem de grea, ca să vă dau un exemplu despre complexitatea acesteia, sunt 5 kilometri cu tuneluri și 11 kilometri de poduri, pasaje și viaducte, deci 16 kilometri sunt doar lucrări de artă. Noi mergem cu o procedură de precalificare după modelul lotului 3 (Cornetu – Tigveni). Punctăm câteva criterii, astfel, avem între 18 și 24 de luni pentru proiectare deci cine vine cu 18 luni va primi punctaj maxim. Pentru execuție, potrivit Hotărârii de Guvern cu indicatorii tehnico- economici sunt prevăzute 64 de luni dar sigur vin constructori puternici cu tehnologie modernă și vom puncta un termen redus”, a spus Mariana Ioniță, Director General CNAIR.

La finalul lunii septembrie, CNAIR a scos la licitație Secțiunea 3 a autostrăzii Sibiu-Pitești, cea mai mare licitație de autostradă lansată vreodată în România: peste 1,1 miliard de euro pentru circa 37,4 km de autostradă. Contractul pentru lotul de la Tigveni la Cornetu are o durată de proiectare și execuție de minim 57 de luni și maxim 77 de luni, prevede realizarea dublului tunel de 1,7 km de la Poiana, a 48 de poduri și viaducte de autostradă, un ecoduct, două noduri rutiere și numeroase alte lucrări. Secțiunea 4, de 9,86 de km între Tigveni și Curtea de Argeș este în prezent încă în faza de licitație. Secțiunea 5, de la Curtea de Argeș la Pitești, circa 30,35 km, a fost contractată în luna mai și se apropie de momentul în care constructorul va demara lucrările de execuție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe