Mărturia familiei unui fost poliţist decedat de COVID: „Veniţi şi mă luaţi, că ăştia mă omoară aici”

vineri, 27 noiembrie 2020

Nicolae Zăuleţ, fost poliţist în municipiul Râmnicu Vâlcea, a decedat pe 22 noiembrie, fiind internat cu COVID-19 pe 14 noiembrie. Anişoara Zăuleţ, soţia fostului poliţist, acuză cadrele medicale că nu i-au acordat atenţia necesară. „A murit pur şi simplu de frică. De frică a făcut stop cardio-respirator”, crede soţia fostului poliţist din Râmnicu Vâlcea, scrie Adevărul. Anişoara Zăuleţ, soţia fostului poliţist Nicolae Zăuleţ din Râmnicu Vâlcea, decedat de COVID, acuză cadrele medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea că i-au ascuns adevărul despre starea de sănătate - relateaza libertatea.ro

De asemenea, văduva spune că nu a mai putut intra în legătură cu fostul poliţist, după ce acesta a avut un atac de panică. „Când ne-a sunat de la spital, a strigat în gura mare: «Veniţi şi mă luaţi, că ăştia mă omoară aici»”. I s-a luat telefonul, iar personalul a refuzat să mai facă legătura între pacient şi familie. „Nu vreţi să ştiţi cum ne-au vorbit… o doamnă asistentă ne-a vorbit atât de urât… nu ne lăsa să vorbim cu el la telefon. Nu ni-l dădeau, spuneau că nu poate vorbi. Măcar două cuvinţele, ca să ştie că suntem alături de el şi nu e singur. Nu a fost ultimul om! Şi chiar dacă ar fi fost, şi tot trebuia tratat omeneşte”, a spus Anişoara Zăuleţ pentru postul local Antena 3 Vâlcea. Familia susţine că a aflat destul de târziu despre înrăutăţirea stării de sănătate a pacientului. Nu ştiu când a făcut pneumonie. Dumnealor (cadrele medico-sanitare – n.r.) sunt îmbrăcate în echipamente de protecţie, iar bolnavii, dezbrăcaţi. Automat, cred că a răcit foarte mult acolo. Nu avea alte probleme. A fost tratat ca un animal. A murit pur şi simplu de frică. De frică a făcut stop cardio-respirator. Nu mai suporta zgomotul şi cred că nici cum se purtau cu el. Anişoara Zăuleţ: Anişoara Zăuleţ susţine că soţul ei a făcut în spital diabet, pe sistem nervos: „L-au dus la Spitalul nr. 2 (parte a Spitalului Judeţean Vâlcea – n.r.) , l-au băgat într-un salon şi acolo l-au uitat. Am vorbit şi spunea că nu se duce nimeni la el. Că nu se poate descurca nici să-şi pună o cană cu apă. Am sunat la cabinet, l-au dus înapoi la Spitalul nr. 1. L-au băgat pe oxigen, l-au pus pe tratament… Pe sistem nervos, a făcut diabet zaharat galopant. Avusese un accident vascular, dar nu reprezenta o problemă, pentru că era pe tratament, era liniştit. S-a agitat foarte mult, a intrat în panică de ceea ce a văzut acolo”, precizează soţia.

Reacţia spitalului

Conducerea unităţii medicale a negat acuzaţiile făcute de familia pacientului. Medicii afirmă că au respectat procedurile şi că au făcut tot ceea ce este omeneşte posibil pentru a salva viaţa bolnavului, iar pneumonia severă a fost provocată, conform documentelor medicale, de infecţia severă cu coronavirus, nu de altceva. De asemenea, au făcut apel la familia acestuia să înţeleagă că uneori lupta cu boala se sfârşeşte tragic. Nicolae Zăuleţ, în vârstă de 58 de ani, a fost internat în data de 14 noiembrie în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Vâlcea, iar în ziua următoare, mutat la Boli Infecţioase, apoi a ajuns din nou la ATI, unde a decedat în data de 22 noiembrie.
Citeşte întreaga ştire: Mărturia familiei unui fost poliţist decedat de COVID: „Veniţi şi mă luaţi, că ăştia mă omoară aici”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe