|marți, noiembrie 24, 2020
  • Follow Us!

Ionel Roiban, candidat PMP la Senat: Alegerile din Republica Moldova sunt importante pentru noi românii din mai multe puncte de vedere 

126060959_118897830026328_8056679319014864542_o
Alegerile din Republica Moldova sunt importante pentru noi românii din mai multe puncte de vedere.
În primul rând alegatorii moldoveni ne-au oferit lecția mobilizării exemplare, mai ales cei aflați in afara granițelor țării. În al doilea rând, electoratul unei țări aflate de zeci de ani sub influența Moscovei, a reușit sa aducă în fruntea statului un președinte cu știință de carte și cu multă experiență profesională, cu diplome luate pe muncă și nu prin profit politic, așa cum se cam obișnuiește pe la noi.
Am ales să mă implic în acțiunile de apărare și promovare a principilor și valorilor unei democrații sănătoase, adică a drumului spre vest al Moldovei, al reunificării în final. Dorința oamenilor nu mai poate fi ignorată de nimeni, acești oameni au dreptul să se unească cu țara mamă, așa cum au făcut-o acum peste o sută de ani.
A rămâne într-o zonă gri, a nimănui, în actualul context geopolitic, înseamnă a cădea pradă sferei de influență a oricui va dori, mai ales a Rusiei cu pretenții de revenire la puterea colonială care a fost.
Nu putem lăsa acest lucru să se întâmple, când sunt întrunite condițiile pentru reunire. Nu avem voie să lăsăm acest lucru să se întâmple, atâta vreme cât aici sunt frații noștri, de aceeași limbă, credință și istorie cu noi.
Reprezentanta curentului pro-european din politica moldovenească, Dna. Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale desfășurate Duminică, fiind votată de 57,75% din alegatori în al doilea tur de scrutin.
Maia Sandu a studiat la Academia de Studii Economice a Moldovei, Facultatea Management (1989 – 1994), iar ulterior, la Academia de Administrare Publică, relații internaționale (1995 – 1998). În 2010 a obținut titlul de Master în administrație publică la Universitatea Harvard (SUA).
A fost consilier la Ministerul Economiei, consultant al Guvernului, ministru al Educației sau consilier al Directorului executiv al Băncii Mondiale (2010).
Este prima președinte femeie a Republicii și va avea de înfruntat nu doar ostilitatea unui parlament cu orientare pro-moscovita, dar și misoginismul care din păcate caracterizează mediul politic răsăritean.
PMP salută cu respect alegerea Doamnei Maia Sandu în înalta demnitate de Președinte al Republicii Moldova și asigură președintele nou ales de tot, sprijinul și toată susținerea în parcursul pro-european promis la începutul mandatului.
PMP promovează și susține aspirațiile de integrare europeană ale Republicii Moldova, precum și a sentimentului pro-românesc la nivelul societății din Republica Moldova, în scopul realizării dezideratului comun al unirii celor două state românești.
Realizat de SC Vila Press SRL
Comandat de PMP Filiala Vâlcea
CMF 11200012

Leave a Response