Efectele resimțite de bolnavii de Covid-19, după momentul vindecării. Ce li se întâmplă după câteva săptămâni

joi, 12 noiembrie 2020
Un studiu realizat de către experții de la Trimity College din Dublin, Irlanda, a indicat că mulți dintre bolnavii de coronavirus resimt un sindrom chiar și după mai multe săptămâni de la momentul infectării cu noul coronavirus.

Efectele resimțite de bolnavii de Covid-19, după momentul vindecării

Astfel că potrivit cercetătorilor de la Trinity College din Dublin, Irlanda, dintre cei 128 de voluntari infectați cu SARS-CoV-2 ce au participat la studiu, mai mult de jumătate au semnalat prezența unui sindrom care a fost declanșat de coronavirus, chiar și după 10 săptămâni de la vindecare.

În plus, mai multe date au indicat că infecția cu noul coronavirus poate să transforme unul dintre cele mai comune simptome ale bolii, și anume, oboseala, într-o problemă de lungă durată. Ca să descopere acest lucru, cercetătorii au lansat și un studiu asupra oboselii, a nivelului de gravitate al bolii de coronavirus și a marcatorilor inflamatorii, dar și a altor condiții, conform Digi 24.

Sindromul de oboseală postvirală a fost resimțit indiferent de gravitatea bolii. La studiu au participat 128 de bolnavi, dintre care 54% au fost femei, iar 46% au fost bărbați. De asemenea, vârsta media a acestora a fost de 49,5 ani.

De altfel, cei internați în spital au fost evaluați 72 de zile după externare, iar cei tratați ambulatoriu au fost monitorizați 14 zile după diagnostic. Prin urmar, experții au descoperit că 52,3% dintre participanţi au resimţit o stare de oboseală cel puţin 6 săptămâni după contractarea bolii COVID-19 şi doar 42,2% dintre pacienţi au spus că se simt perfect sănătoşi.
Acest studiu a mai arătat că sindromul de oboseală cronică sau sindromul de oboseală postvirală a fost resimțit indiferent de gravitatea bolii. În plus, specialiștii au mai arătat și faptul că starea de oboseală poate să fie agravată de anxietate și depresie, așa cum s-a constatat în rândul femeilor care au participat la experiment.

Câte cazuri de coronavirus sunt în România

Până azi, pe teritoriul României au fost confirmate 334.236 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 224.916 pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 10.142 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Până astăzi, 8.510 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. De asemenea, în intervalul 11.11.2020 (10:00) – 12.11.2020 (10:00) au fost raportate  121 decese (77 bărbați și 44 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Galați, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Timiș, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Sursa: https://playtech.ro/stiri/efectele-resimtite-de-bolnavii-de-covid-19-dupa-momentul-vindecarii-ce-li-se-intampla-dupa-cateva-saptamani-232108

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe