După ce o femei s-a așezat pe o bancă pentru a aștepta autobuzul, doi hoți au venit lângă ea și au început să o țină de vorbă. În timp ce unul dintre ei conversa cu femeia, celălalt a profitat de momentul de neatenție creat de partener și a început să cotrobăie prin geanta ei. Din fericire, o trecătoare a surprins manevra și i-a atras atenția bătrânei.

Cuplul era filat de jandarmi

La fața locului și-a făcut imediat apariția o echipă de jandarmi, care deja puseseră ochii pe cuplul de hoți. În timpul unei misiuni de patrulare, oamenii legii au observat că cei doi se comportau suspect deoarece singura lor activitate era de a se băga în seamă cu toți bătrânii din zonă.

„În data de 26 octombrie, ora 16:00, echipajul de jandarmerie aflat în serviciu pe raza Cartierului Nord din Râmnicu Vâlcea a observat doi tineri, ce păreau a fi un cuplu, cu un comportament suspect.

Jandarmii i-au supravegheat discret şi au observat că cei doi urmăreau persoane vârstnice vulnerabile şi intrau în vorbă cu acestea. Sub pretextul că vor să le acorde ajutor: să care bagajele, să traverseze, etc. urmau să profite de neatenţia şi încrederea victimelor pentru a le sustrage bunuri din geantă sau buzunare”, a explicat modul de operare al cuplului purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Vâlcea, Teodora Cincă.

„În staţia Elegant, aceştia s-au aşezat pe bancă lângă o femeie în vârstă. Tânăra a intrat în vorbă cu femeia, în timp ce băiatul încerca să îi deschidă geanta. O doamnă care a observat gestul  băiatului, a atenţionat bătrâna că i se umblă în geantă, moment în care şi-a facut apariţia şi echipajul de jandarmerie”, a mai precizat reprezentanta IJJ.

Tinerii nu și-au recunsocut fapta

„Deşi tânărul a fost prins în flagrant, acesta nu şi-a recunoscut fapta, spunându-le jandarmilor că doar asista la dialogul dintre cele două, până la sosirea autobuzului.

Jandarmii au condus tinerii la sediul Poliţiei, au întocmit actul de sesizare privind infracţiunea de furt asupra tânărului în vârstă de 24 ani, urmând a fi predat pentru continuarea cercetărilor.

De asemenea, bătrâna în vârstă de 75 ani a fost condusă în siguranţă de către jandarmi până la domiciliu”, a mai subliniat Teodoroa Cincă, transmite Adevărul.