3 obiceiuri sănătoase care previn căderea părului

joi, 19 noiembrie 2020

 

Părul este supus frecvent la numeroase provocări. Din păcate nu întotdeauna i se acordă atenția cuvenită.

Radiaţiile solare, vântul puternic, umiditatea ridicată, accesoriile de protecţie termică pe care multe doamne le folosesc, dar şi operațiunile de coafare ocazionale, sunt doar o parte din factorii care afectează starea de sănătate şi aspectul părului. Totuși dacă adopţi o serie de obiceiuri, poți preveni căderea părului la propriu, şi poţi beneficia de o podoabă capilară deosebită. Iată câteva dintre obiceiurile pe care le poţi adopta în acest sens.

Mănâncă sănătos. Nu uita de hidratare

Alimentaţia este cea mai importantă componenta pentru organism. Fie că vorbim de tensiune arterială, starea ficatului a inimii şi a rinichilor, a pielii şi a părului. Dieta pe care o adopţi se vede cu uşurinţă şi în starea de sănătate a părului. O alimentaţie corectă înseamnă micronutrienți şi schimburi eficiente, procese ce determină fortifierea rădăcinilor şi creşterea elasticităţii firului de păr. Apa este o alte componentă vitală importantă şi pentru sănătatea părului. Un păr hidratat este unul uscat care se deteriorează ușor. Deci consumă zilnic cele 6 pahare de apă recomandate de nutriţionişti.

Păstrează o igienă corespunzătoare

Igiena precară este un alt motiv care determină căderea părului prematură. Fă-ţi un obicei de a te spăla pe păr zilnic sau cel puţin odată la două zile. În acest fel scalpul se păstrează curat, nu apar cojite, secreţii abundente sau alte inflamaţii ce pot determina îmbolnăvirea rădăcinilor. În plus firele de păr se menţin elastice şi au aspectul lucios pe care îl apreciezi.

Folosește produse de îngrijire naturale

Produsele de îngrijire naturale sunt rapid recunoscute de organism, deci sunt mai eficiente faţă de cele cu chimicale şi parabeni. În plus au în compoziţie o serie de nutrienţi care hrănesc rădăcinile şi favorizează creşterea părului rapid şi sănătos. Faţă de produsele tradiţionale, cele naturale necesită atenţie la aplicare, şi trebuie lăsate să acţioneze. Masajul uşor ce trebuie realizat pentru aplicarea compuşilor activi stimulează circulaţia periferică, fapt ce întăreşte rădăcinile firelor de păr.

Sursa de imagine:

puhhha / Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe