Sparle si soparle, 15.10.2020

miercuri, 14 octombrie 2020
  • Se aude că membrul CSM, Bogdan Mateescu (fost președinte de tristă amintire al Judecătoriei Râmnicu Vâlcea) are „oportunități” să fie ales în fruntea CSM începând cu data de 1 ianuarie 2021, ceea ce va conduce la un adevărat HAOS în cadrul instituției. „Bogdan Mateescu are şanse mari să ajungă preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii în 2021. Al «Coteţului Superior al Magistraturii», aşa cum este denumit mai nou CSM din cauza scandalurilor şi a nesfârşitei zarve care au loc între membrii Consiliului. Mateescu va da bătălia pentru conducerea CSM fie cu Gabriela Baltag, fie cu Evelina Oprina, două judecătoare care în opinia noastră reprezintă tabăra sănătoasă a magistraturii. Lucrurile se vor tranșa în decembrie 2020, dată la care magistraţii din ţară vor afla cine sunt judecătorii din CSM care îl girează pe Bogdan Mateescu, în detrimentul Gabrielei Baltag sau Evelinei Oprina, aceştia urmând să se devoaleze în toată splendoarea prin votul acordat. Ştim, pare greu de crezut, însă chiar există membri ai CSM care îl preferă pe Bogdan Mateescu în fața Gabrielei Baltag sau Evelinei Oprina sau care analizează posibilitatea să-i acorde acestuia votul, din diverse motive”, notează site-ul luju.ro.

 

  • Recent, Tribunalul Vâlcea a pronunțat condamnările într-un dosar instrumentat de DNA privind cazurile de corupție săvârșite de doi vâlceni. Concret, instanța i-a condamnat pe Lazăr L. Apostoloiu și Lazăr Apostoloiu la pedeapsa de 3 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, admițând acţiunea civilă formulată de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură. În perioada 2008-2012, inculpatul Apostoloiu L. Lazăr, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, a depus cu rea-credință, la APIA mai multe documente false în scopul obținerii sprijinului financiar pe suprafață, pentru suprafețe de teren pe care nu le deținea în realitate (120 ha, respectiv 130 ha pășune). Prin aceste demersuri, Apostoloiu L. Lazăr a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 9 miliarde de lei vechi.

 

  • Consiliul Județean a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind completarea anexei la Hotărârea Consiliului Judeţean Vâlcea nr. 149/31.07.2015 privind aprobarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Vâlcea 2015-2022. Prin acest proiect de act administrativ se propune introducerea listei proiectelor prioritare ale Consiliului Judeţean pentru obţinerea de finanţări nerambursabile ca anexă la Strategia Integrată de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Vâlcea 2015-2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe