Sparle si soparle, 12.10.2020

luni, 12 octombrie 2020
  • De acum, județul Vâlcea se mai poate „lăuda” cu încă un produs „de export” la nivelul administrației publice din București: Laurențiu Baranga, preşedinte (fost, de acum) al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, presa națională notând foarte bine despre activitatea și pregătirea profesională a ipochimenului. Se menționează printre altele că Baranga a avut de-a lungul timpului diverse afaceri - de la service auto, la afaceri cu cherestea sau construcții, fiind asociat cu mai mulți „prieteni masoni”, despre care se pare că nu mai ține legătura. Fostul șef de la Combaterea Spălării Banilor, numit în această funcție prin hotărârea premierului Ludovic Orban, a fost acționar în șapte firme, doar trei dintre ele mai fiind active, iar celelalte patru au fost radiate sau suspendate În acest moment, Baranga mai este asociat la Haty Consult SRL, Vilbacon SRL și Haty Stark SRL. Alte societăți radiate sau inactive din punct de vedere fiscal ale fostului șef ONPCSB sunt Casa Construct SRL, Hafo Asig SRL, Hafo Grup SRL și Laur SRL. Revenind la Baranga, din CV-ul acestuia, rezultă că a susținut examenul de bacalaureat la vârsta de 32 de ani, la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din București. În documentul amintit, până la vârsta de 41 de ani, Baranga nu și-a trecut... nici un loc de muncă.

 

  • În cadrul unei emisiuni de la o televiziune locală, primarul Râmnicului, Mircia Gutău, a recunoscut că a avut o întâlnire constructivă cu fostul director al Administrației Bazinale de Apă Olt, Mihai Țigaret. Cu acest prilej, s-a convenit ca primăria să construiască un canal deversor de la pasajul Dacia până în albia râului Olănești (lângă podul de cale ferată), pentru ca, în acest fel, să se rezolve, odată pentu totdeauna, problema inundării pasajului atunci când sunt ploi torențiale.

 

  • În perspectiva alegerilor parlamentare, Biroul Electoral de Circumscripție Județean Vâlcea a stabilit ca accesul altor persoane în afara membrilor biroului, a personalului tehnic auxiliar și a altor persoane din cadrul altor instituții și autorități publice, nominalizate pentru buna desfășurare a activității biroului, în sediul Circumscripției Județene nr. 40 (de la Prefectura Vâlcea) se realizează cu programare prealabilă (telefonic sau prin orice alte mijloace de comunicare, respectiv mail, fax, etc.) astfel încât să nu existe persoane în așteptare în interiorul incintei, asigurându-se o suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare persoană și o distanță minimă de 2 metri, între oricare două persoane apropiate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe