Sparle si soparle, 08.10.2020

miercuri, 7 octombrie 2020
  • Zilele trecute, Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul lui Florentin Andreiță, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Mateești, județul Vâlcea. În perioada exercitării mandatului de consilier local (2016 - 2020), societatea comercială în cadrul căreia deține calitatea de unic asociat și funcția de administrator, a încheiat 11 contracte comerciale de furnizare produse în valoare totală de 7.583,5 lei cu Primăria Mateești și cu o societate comercială al cărei unic asociat este comuna Mateești. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003. Florentin Andreiță a fost informat de ANI despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

 

  • Apar primele nemulțumiri în rândul așa-zisei „Alianței pentru Râmnic”, creată la nivelul Consiliului local al muncipiului Râmnicu Vâlcea din PNL și USR-PLUS doar pentru a pune „frână” dezvoltării orașului. Concret, Dorin Pomană a DEMISIONAT din funcția de președinte PLUS Vâlcea în urma încheierii acestui „troc politic”. „Astăzi am decis să-mi prezint demisia din funcţia de Preşedinte PLUS Vâlcea. Am luat această hotărâre deoarece consider că Biroul Judeţean actual nu mai are legitimitate în contextul ultimelor evenimente. Înţeleg că în acest mod să îmi asum rezultatele nesatisfăcătoare de la alegerile locale. Rămân în continuare implicat în echipa PLUS. Vă mulţumesc tuturor pentru colaborare”, a scris Dorin Pomană pe Faceebook.

 

  • Recent, Primăria Râmnicului a decis prelungirea duratei de folosință gratuită de către Uniunea Artiștilor Plastici din România Filiala Vâlcea a spațiului, proprietate publică a municipiului, situat la parterul blocului L din Calea lui Traian (Galeriile de Artă), având suprafața utilă de 219,84 mp pentru organizarea de vernisaje și expoziții de artă, lansări de carte și alte activități asemănătoare, pe o perioadă de 10 ani, respectiv până la data de 30 septembrie 2030, cu posibilitatea de prelungire cu acordul Consiliului Local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe