Profesor Marius Ion Băluţă, 45 de ani trăitor pe acest pământ

joi, 22 octombrie 2020

 

În urma unei surprinzătoare şi neaşteptate suferinţe, duminică, 18.10.2020, în jurul orei 12:30, a încetat din viaţă pe un pat al unui spital bucureştean, iubitul nostru copil, frate şi văr, părinte a doi copii minunaţi şi nu în ultimul rând bunul nostru  prietenul şi coleg de cancelarie, profesor Băluţă Ionel Marius. La frageda vârstă de 45 de ani, el părăseşte această viaţă vremelnică trecând la cele veşnice, pe un drum fără întoarcere.

Prin plecarea lui dintre noi, Marius lasă un gol imens, nu numai în învăţământul sportiv vâlcean dar şi în mijlocul nostru, al tuturor prietenilor şi colegilor cu care a lucrat peste două decenii.

Dumnezeu a dorit să-l ia sus lângă el, să-l aşeze în dreapta sa, între îngeri, să-i fie sfătuitor în anumite probleme cu care se confruntă la ora actuală sportul şcolar. Trăitor numai patru decenii şi jumătate pe acest pământ, pe lângă regrete şi lacrimi care lasă în urma lui, Marius nu va fi uitat niciodată de toţi cei care l-au cunoscut, mai mult sau mai puţin, nu numai pentru realizările obţinute pe plan profesional dar şi pentru caracterul şi calităţile excelente pe care le avea.

Este foarte greu ca în aceste momente deosebit de grele prin care trece societatea şi mai ales şcoala vâlceană, să-i prezinţi parcursul pe care l-a străbătut acest minunat vâlcean, profesor de excepţie care şi-a dedicat întreaga lui viaţă scurtă de trăitor pe acest pământ, dezvoltării şi afirmării sportului vâlcean pe plan naţional şi internaţional. A văzut lumina zilei la 16.07.1975, în capitala ceramicii româneşti-Horezu-Vaideeni. După absolvirea şcolii gimnaziale în comuna natală şi a liceului Constantin Brâncoveanu din Horezu, reuşeşte printre primii la Academia Naţională de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti, pe care o absolvă în anul 1998.

În luna septembrie 1999 începe să semneze condica la Clubul Sportiv Şcolar din Rm. Vâlcea, o unitate de excepţie care de-a lungul anilor (peste 67 de ani de existenţă, 1953-2020), a scos la rampă sute şi sute de elemente valoroase, care au făcut cinste sportului vâlcean pe plan naţional şi internaţional. Ele au fost instruite şi pregătite cu multă atenţie şi înalt profesionalism de cadre didactice cu o înaltă pregătire profesională, printre care un loc câştigat prin pregătire şi documentare în permanenţă, de cel pe care astăzi îl conducem pe ultimul drum.

Nu s-a mulţumit doar cu bagajul de cunoştinţe pe care l-a dobândit în anii de studenţie, a învăţat în permanenţă şi după obţinerea diplomei de absolvent, prezentându-se în faţa comisiilor de definitivat, grad II şi grad I, obţinând note şi aprecieri dintre cele mai bune. În urma căsătoriei apar pe lume doi copii minunaţi, gemeni, o fată şi un băiat care astăzi, la vârsta de 16 ani, suntem convinşi că nu-l vor putea uita pe tatăl lor.

Din discuţiile purtate cu membrii şi rudele familiei vă informăm stimaţi cititori că slujba religioasă şi înmormântarea regretatului profesor va avea loc joi, 22.10.2020, în jurul orelor 12:00, la Biserica din Parohia Vaideeni, iar înhumarea în Cimitirul Comunal.

În numele Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, al Ziarului de Vâlcea, al Televiziunii Etalon, al Academiei Olimpice Române, cât şi al tuturor iubitorilor de sport din judeţul Vâlcea, adresăm familiei îndurerate şi îndoliate, tuturor prietenilor şi colegilor, regrete eterne şi multă putere de a trece peste aceste momente greu de suportat.

Întreaga noastră condescendenţă, şi suntem alături de familie şi de toţi prietenii.  Colegii de cancelarie de la  Clubului Sportiv Şcolar unde şi-a desfăşurat activitatea 21 de ani, de la terminarea studiilor-1999 şi până în prezent -2020 îi vor duce în permanenţă lipsa. El rămâne o  personalitate remarcabilă a învăţământului sportiv vâlcean, care de-a lungul anilor a adus pe meleagurile vâlcene rezultate deosebite atât pe plan naţional cât şi internaţional.

Dumnezeu să te aibe în pază! Dumnezeu să te ierte!

 

Nicolae Dinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe