|sâmbătă, august 13, 2022
  • Follow Us!

Peste 100 de unități de învățământ din Vâlcea rămân închise 

ministerul-sanatatii-elevii-vor-intra-in-scoala-pe-14-septembrie-doar-daca-parintii-lor-semneaza-o-declaratie-pe-propria-raspundere-24464

 

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel judeţean, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare localitate cât şi de cazurile de îmbolnăviri cu SARS-COV-2, confirmate de Direcţia de Sănătate Publică, la nivelul fiecărei grădiniţe/şcoli.

Prin urmare, astăzi, 28 octombrie 2020, în conformitate cu datele rezultate în urma şedinţei Comitetului  Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea din 26.10.2020, se înregistrează următoarea situație: 138 unități de învățământ în Scenariul 1 (S1- VERDE): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară; 168 unități de învățământ în Scenariul 2 (S2- GALBEN). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție; 101 unități de învățământ în Scenariul 3 (S3- ROŞU): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online. Scenariile vor intra în vigoare de astăzi, 28.10.2020.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Vâlcea și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ. Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori. Data de referință pentru aceste informații este 28 octombrie, ora 9.00.

Leave a Response