|sâmbătă, august 13, 2022
  • Follow Us!

NUMĂR URIAȘ DE FOCARE DE INFECȚIE CU COVID ÎN VÂLCEA 

Teste rapide de Covid pentru siguranța oamenilor

 

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI

INFORMARE DE PRESĂ

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate, de la începutul pandemiei și până în prezent, 3.163 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 138 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 49 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 82 au forme medii și 7 sunt internate în secția ATI.

În prezent, în județ, sunt înregistrate 25 de focare SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenti economici și în cadrul instituțiilor publice.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea trei persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

În județ, în baza definiției de caz și a protocolului medical, până la această dată, au fost

realizate 19.697 de teste.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 30 de decizii de izolare și 33 de decizii de carantină, în prezent, 846 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 576 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

Leave a Response