|sâmbătă, august 13, 2022
  • Follow Us!

Ministrul Cîțu vrea sa-si acopere tunurile de miliarde: Controversatul liberal Adam Jinaru, numit director al Direcției Silvice Vâlcea 

20200822_095609-840x200

Încă de la începutul acestei luni, nemernicii din conducerea centrală a Romsilva au decis, în disprețul total al legii, schimbarea din funcție a directorului Direcției Silvice Râmnicu Vâlcea, George Mihăilescu, acesta fiind înlocuit cu „profesionistul” Adam Jinaru, actual consilier județean liberal. Spunem că decizia Romsilva de „decapitare” a directorului George Mihăilescu este ilegală pentru că mandatul expira abia în 2021 și că cei din comisia de control a Ministerului Pădurilor, care au venit la Râmnicu Vâlcea și au stat două săptămâni în vara acestui an, nu au găsit nimic în neregulă și imputabil inginerului Mihăilescu, cel care a condus ireproșabil instituția în ultimii 10 ani. Mai spunem că Adam Jinaru este numit cu delegație în fruntea Direcției Silvice până la începutul lunii decembrie și că George Mihăilescu a fost detașat ca… simplu inginer în cadrul Ocolului Silvic Drăgășani. Vom reveni cu detalii asupra cazului în numerele viitoare ale ziarului!

DEZVĂLUIRI INCENDIARE! Tun de miliarde în Vâlcea din care familia ministrului Florin Vasile Cîțu va încasa o parte consistentă

La Direcţia Silvică Vâlcea s-a efectuat un control în perioada 13 iulie-24 iulie, ordonat de Directorul General al Regiei Naţionale a Pădurilor – ROMSILVA. Controlul a fost cerut insistent de mai mulţi liberali vâlceni care vor să-l detroneze pe actualul director din Vâlcea, George Mihăilescu.

Raportul acestui control nu a fost încă redactat de cei trimişi să-l “execute” pe directorul Mihăilescu nici până azi, 20 august, poate pentru că nici nu au găsit ceva nereguli de care să pomenească în raport, iar oamenii nu ştiu cum să satisfacă comanda politică primită de la şefii ierarhici.
Graba de a scăpa de Mihăilescu este justificată. Romsilva a câștigat un proces lung și greu împotriva unor mafioți care prin acte false, mărturii și documente aranjate au pus mâna pe sute de hectare de pădure aflate în jurul pârtiei de schi de la Voineasa.
În ciuda relațiilor celor împropietăriți pe nedrept pe terenuri ale statului pe care nu le-au deținut niciodată, ei sau familiile lor, judecătorii au decis ca ternurile să reintre în proprietatea statului (Dosar 7515 din 2006 – Judecătoria Tg. Mureș).
Este vorba despre 504 hectare de vegetație forestieră pentru care Romsilva – prin Direcția Silvică Vâlcea trebuie să ceară executarea hotărârii și repunerea în drepturi.
Actualul director a respectat legea mereu și nu este în cârdășie cu mafioții pădurilor.
Pe terenurile respective acum împărățesc mai multe persoane nevinovate de aceste decizii, dar și șmecheri de șmecheri. Judecători, politicieni, familia actualui ministru de finanțe, familia unui fost director Romsilva.
Câțiva miniștrii și părinții lui Vasile Cîțu au aranjat ca noul director să fie Adam Jinaru, consilier județean PNL, fost director de tristă amintire a Direcției Silvice și artizan al unor artificii prin care oameni care nu au avut niciodată pădure în Voineasa s-au trezit acum că dețin hectare.
Cu alte cuvinte, liberalii numesc un om a cărui familie a pus mâna pe zeci de hectare de pădure să pună în aplicare o sentință judecătorească prin care să piardă acele hectare.
Doar un tâmpit ar putea să facă așa ceva, iar Adam Jinaru nu este un tâmpit, ci doar un infractor (alăturăm articole din presa vâlceană care dovedesc acest lucru).
Jinaru va avea grijă și de proprietatea făcută cu japca de familia Cîțu, dar în același timp va pune presiune pe toți pădurarii din Vâlcea, să se implice, în campania electorală, care urmează de partea PNL.
Jinaru este un reclamagiu notoriu și un politician rapace și lipsit de scrupule. Vă puteți convinge citind următoarele texte. Menționăm că niciun ziarist sau ziar nu a fost acționat în instanță pentru calomnie de noul director al Direcției Silvice ce–l vor numi liberalii, deoarece pur și simplu individul știa că ziariștii au documente și au scris adevărul.


http://saptamana.net/articol/8846-adam-jinaru-a-ramas-cu-banii-incasati-in-urma-vanzarii-muntilor-turcinu
http://saptamana.net/articol/7365-tun-de-8-milioane-de-euro-dat-prin-retrocedari-ilegale-la-obarsia-lotrului
https://www.voceavalcii.ro/14391-mafia-lemnului-din-valcea-patronata-de-adam-jinaru.html
https://m.jurnalul.antena3.ro/special-jurnalul/munti-vanduti-ca-la-piata-3692.html
http://www.sitevechi.impactreal.ro/201010107304/Jinaru-desfiintat-in-instanta.html

Unele persoane au intrat în pușcărie, în timp ce Adam Jinaru a rămas liber și cu pile în Guvern

La data de 29 noiembrie 2017, Curtea de Apel Piteşti a pronunţat o nouă decizie definitivă în unul din dosarele penale care privesc retrocedarea a munţilor Puru, Galbenu şi Petrimanu, din Voineasa. Astfel, prin decizia penală 1100 din 29 noiembrie 2017 instanţa l-a condamnat pe Basarabă Mircea la 10 ani de închisoare, l-a condamnat pe Petrulian Mihai Dan la 10 ani de închisoare, l-a condamnat pe Deaconeasa Gheorghe (fost şef al Ocolului Silvic Voineasa) la 12 ani de închisoare.

Prin decizia penală nr. 840 din 20.07.2016, Curtea de Apel Pitești a hotărât următoarele: condamnă pe inculpații DOBRIN GHEORGHE, primar al comunei Voineasa și DEACONEASA GHEORGHE, șef al ocolului silvic Voineasa, la data faptei, la câte o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-au folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată. Condamnă pe inculpata CREȚAN GEORGETA, secretar al comunei Voineasa, la data faptei, la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată. Condamnă pe inculpatul TOMESCU ION, președinte al Obștii Pociovaliștea, la data faptelor, la o pedeapsă de 5 ani și 4 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și uz de fals, ambele în formă continuată. Obligă pe fiecare dintre cei patru inculpați la plata sumei de 9.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare față de stat.

Traian GUMINSKI

Leave a Response