|luni, decembrie 5, 2022
  • Follow Us!

In Valcea sunt active 24 de focare de SARS-CoV-2 

covid-19-360x229

 

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate, de la începutul pandemiei și până în prezent, 3.066 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.  

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 128 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 39 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 81 au forme medii și 8 sunt internate în secția ATI.  

La momentul actual, în județ, sunt active 24 de focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale,  unități sanitare, la agenți economici și în cadrul  instituțiilor  publice. 

În ultimele 24 de ore nu au fost internate în spitalele din Vâlcea persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.  

          Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 1.912  din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei. 

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 101 de decizii de izolare și 119 de decizii de carantină, în prezent, 851 de persoane fiind în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 595 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu). 

Leave a Response