Directorul APAVIL blochează atragerea de fonduri europene în valoare de peste 200 de milioane de euro pentru județul Vâlcea

joi, 22 octombrie 2020

Operatorul Regional de Apă, APAVIL, împreună cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară APA Vâlcea au inițiat, în urma cu ceva timp, „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Vâlcea, în vederea finanțării în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Proiectul vizează introducerea și extinderea rețelelor de apă și canalizare în 34 de localități vâlcene.

Guvernul Liberal și-a arătat la fiecare pas susținerea acestui proiect, care ar dezvolta județul Vâlcea și ar permite locuitorilor din 34 de localități să aibă acces la apă și canal. Domnul Prim-ministru, Ludovic Orban, a semnat în luna septembrie, la Râmnicu Vâlcea, Acordul prealabil de măsuri în vederea încheierii contractului de finanțare.

Ce se întâmplă la APAVIL? Ei bine, fostul director al întreprinderii, care a lucrat alături de echipa sa la acest proiect, a demisionat. În locul său a fost numit în funcție un personaj controversat, omul de afaceri și colegul său de partid, domnul Ionuț Florescu.

Când a venit la APAVIL, în luna septembrie, domnul Florescu avea cererea de finanțare și documentele proiectului finalizate și gata de a fi depuse într-o aplicație, în vederea verificării finale. Cu alte cuvinte, tot ce noul director APAVIL are de făcut este să depună actele și să aștepte fondurile europene, pentru care el nu a muncit nici măcar un minut.

Ei bine, se pare că nu poate face nici măcar acest lucru, iar explicațiile pentru comportamentul său nu pot fi decât două: fie nu știe cum funcționează aplicația și nu dorește să se implice deloc în acest proiect, fie alege în mod intenționat să nu depună documentele, având în vedere că urmează alegerile parlamentare și că accesarea de fonduri europene pentru județul Vâlcea ar dovedi, din nou, că Guvernul Liberal luptă pentru dezvoltarea județului nostru.

În aceste condiții, întrebările mele pentru directorul APAVIL sunt următoarele: De ce nu dorește introducerea rețelelor de apă și canal în județul Vâlcea? De ce lasă competiția politică să stea în calea dezvoltării județului Vâlcea? De ce nu-l interesează de locuitorii din județul nostru și de ce nu depune documentele care, repet, sunt finalizate, în vederea finanțării? De ce lasă vâlcenii fără acces la apă și canalizare, când are proiectul finalizat pe birou?

Sunt sigur că și dumneavoastră ați dori să aflați răspunsurile acestor întrebări. Noi vă suntem alături și luptăm pentru dreptate și transparență în deciziile autorităților locale.

Virgil Pirvulescu, consilier local PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe