DEPUTATUL DANIELA OTEȘANU SUSȚINE FONDUL DE SOLIDARITATE "LOCUINŢE PENTRU TINERII ROMÂNI"

miercuri, 21 octombrie 2020

 

Deputatul PSD de Vâlcea Daniela Oteșanu este unul dintre inițiatorii Proiectului de Lege privind înfiinţarea şi utilizarea Fondului de Solidaritate "Locuinţe pentru tinerii români", proiect adoptat de Senat cu 76 de voturi "pentru", 30 "împotrivă" şi 21 "abţineri" și aflat acum în dezbatere la Camera Deputaţilor, for decizional.

Potrivit proiectului, Fondul de Solidaritate "Locuinţe pentru tinerii români" este constituit din sumele deductibile în cuantum de 1% din profitul brut de minimum 1 milion de lei, transferate de firme de dezvoltare imobiliară şi lucrări în construcţii.

Fondul urmează să finanţeze avansul necesar achiziţionării unei locuinţe de către tinerii sub 35 de ani, căsătoriţi, care au posibilitatea de a achita ratele ulterioare obţinerii creditului, dar NU pot achita avansul care poate fi până la 15% din prețul imobilului dar nu mai mult de 15.000 de euro.

Proiectul este menit să-i determine pe tineri să rămână în țară, sprijinindu-i să-și achiziționeze o casă.

Societăţile ale căror activităţi sunt încadrate la "dezvoltare imobiliară" şi "lucrări în construcţii în cazul clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale" care, la finalul ultimului an fiscal, au avut un profit brut minim de un milion de lei vor transfera 1% din acesta către Fondul de Solidaritate locuinţe pentru tinerii români. Sumele transferate sunt cheltuieli deductibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe