8 ceaiuri la îndemână pentru energizarea organismului tău

vineri, 16 octombrie 2020

Sursa foto: https://image.freepik.com/free-photo/different-type-white-aroma-tea-cups-with-herbs-wooden-table_23-2148091982.jpg

 

Cu toții avem momente când ne simțim obosiți și lipsiți de vitalitate. Poate fi vorba de o zi mai încărcată la job sau de refacere după sport, așa că avem nevoie de-o doză de energie care să ne pună pe picioare în cel mai scurt timp. O variantă potrivită o reprezintă ceaiul, licoarea magică complet naturală și sănătoasă ce ne ajută întotdeauna organismul să facă față tuturor provocărilor. Pe lângă efectul de energizare, această băutură are și alte beneficii pentru sănătate, cum ar fi creșterea capacității de concentrare, îmbunătățirea digestiei sau stimularea sistemului imunitar. Iată ce ceaiuri trebuie să ai la îndemână atunci vrei să te energizezi:

1. Ceai verde

Acesta este unul dintre cele mai cunoscute ceaiuri care înlocuiesc cu succes cafeaua. Are un efect excitant asupra organismului grație teinei, un alcaloid care are gust și proprietăți similare cu cele ale cafeinei. Chiar dacă conține cantități moderate de cofeină, ceaiul verde oferă un boom de energie la aproximativ 20 de minute după consum. Băutura se metabolizează mai lent, însă ajută la creșterea capacității de concentrare și este un aliat de nădejde pentru cei care lucrează pe timpul nopții.  Ceaiul verde este indicat și în cazul în care s-a depășit doza zilnică optimă de una sau două cești de cafea, dar se simte din nou nevoia de energie. Pe lângă efectul de energizare, acest tip de ceai ajută și la buna funcționare a sistemului nervos, reduce glicemia, scade nivelul colesterolului, protejează ficatul împotriva toxinelor și luptă cu virusul gripei.

2. Ceai negru

Pe lista ceaiurile care te ajută să-ți recapeți vitalitatea se află și ceaiul negru, cu un conținut de teină chiar mai ridicat decât al ceaiului verde. Într-o ceașcă de ceai negru se găsește o cantitate de aproape 50 mg de cafeină, de ajuns pentru a excita nervii și a oferi energie organismului. Delicioasa băutură este bogată în aminoacizi care ajută la arderea grăsimilor din corp, frumusețea și sănătatea părului, combaterea insomniilor sau prevenirea procesului de îmbătrânire.

3. Ceai de lemn dulce

La fel de eficient în restabilirea nivelului de energie este și ceaiul de lemn dulce. Acesta este ideal oricând vrei să-ți reîncarci bateriile deoarece reglează nivelul glicemiei din corp, îți redă buna dispoziție și elimină stresul. În plus, ceaiul de lemn dulce fortifică sistemul imunitar și previne răcelile sau durerile de gât.

4. Ceai de cătină

Mulți oameni cunosc acest ceai ca pe un protector al organismului în sezonul rece, deoarece îl apără împotriva gripei și a răcelii. Însă, ceaiul de cătină este excelent și pentru energizare și îmbunătățirea stării de spirit. Cătina este unul dintre cele mai utilizate remedii naturiste, fiind indicat pentru întărirea sistemului imunitar, calmarea durerilor articulare, spasmelor articulare și a durerilor de cap, detoxifiere, reumatism și artrită. Ceaiul de cătină este ideal în caz de surmenaj, carențe de vitamine, creșterea performanțelor sportive sau stări de convalescență.

5. Ceai de ghimbir

Deoarece are un efect energizant deosebit, ceaiul de ghimbir poate ajuta la menținerea unei stări de bună dispoziție atât pe timpul zilei, cât și noaptea. Acest ceai este bogat în vitamine și minerale, este un tonic extraordinar, te ține departe de stres, te ajută să-ți limpezești mintea, înlătură oboseala și toxinele din corp. Pentru un gust irezistibil, ceaiul de ghimbir poate fi acompaniat de lămâie.

6. Ceai ginseng

Folosită încă din cele mai vechi timpuri ca întăritor și energizant, această plantă este renumită pentru efectul său revitalizant. Ceaiul ginseng combate stresul, crește rezistența, mărește capacitatea de concentrare și memorare, înlătură oboseala și oferă mai mult spor pentru lucru.

7. Ceai de mentă

Perfect pentru stările de epuizare fizică și psihică, ceaiul de mentă oferă energie organismului, însă nu este indicat să se consume într-o cantitate prea mare. Acesta înlătură stările de stres și epuizare,  totodată elimină și suprasolicitarea intelectuală.

8. Ceai de guarana

Mai puțin cunoscută la noi în țară, această plantă este un extraordinar energizant. Guarana este un elixir amazonian ce ajută la recuperarea fizică rapidă după efort, întărește imunitatea și mărește vitalitatea. Planta era utilizată în trecut de bărbații care veneau la vânătoare pentru a le oferi energie și rezistență fizică.

 

Organismul tău are nevoie de minerale, vitamine și energie sănătoasă, de aceea este indicat să-i oferi băuturi naturale pentru energizare. Găsești astfel de ceaiuri la Auchan, pe care le poți consuma ori de câte ori simți că energia ta scade și ai nevoie de un stimulent natural.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe