Valceanul Laurențiu Baranga, fostul președinte al Oficiului de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, a fost reținut pentru înșelăciune

duminică, 11 octombrie 2020

Laurențiu Baranga, fostul preşedinte al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, a fost reţinut pentru 24 de ore, sâmbătă seara, sub acuzația de înşelăciune - anunta digi24.ro

Măsura reținerii a fost luată după ce Laurențiu Baranga a fost audiat timp de mai multe ore la Poliția Capitalei, fiind suspectat că și-a falsificat diploma de bacalaureat și a ocupat astfel în mod fraudulos mai multe funcții. Fostul oficial și-a dat examenul de bacalaureat la 32 de ani.

De caz se ocupă polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Aceștia, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, au făcut, sâmbătă dimineaţă, o percheziţie la domiciliul din Râmnicu Vâlcea al lui Baranga.

Ce funcții a ocupat Baranga și ce indemnizații a încasat
Laurențiu Baranga a ocupat mai multe funcții importante si activează și în cadrul unor unități de învățământ superior. Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentând indemnizațiile brute încasate de la o parte din angajatori, urmând a fi completat, în funcție de întregul material probator.

Laurentiu Baranga a condus Oficiului National de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor timp de o lună. A fost numit în funcție în septembrie și a demisionat în urmă cu două zile.

Oficiul a trecut în subordinea Ministerului Finanțelor Publice la începutul anului și, conform obiectului de activitate, primește, analizează, prelucrează informații și sesizează autoritățile abilitate prin lege ori se sesizează din oficiu când ia cunoștință pe orice cale despre o tranzacție suspectă.

Anterior, Laurențiu Baranga a ocupat timp de 11 ani funcția de director adjunct al Oficiului Registrului Național pentru Informații Secrete de Stat (ORNISS).

Ce studii are Laurențiu Baranga
Laurențiu Baranga a obținut diploma de bacalaureat la 32 de ani, în 1999, ca absolvent al Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida din București. După nouă ani a absolvit Facultatea de Management la Universitatea Ecologică, iar în 2011 a obținut titlul de doctor în management la Universitatea Valahia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe