Valcea: Focare de COVID-19 la un centru de dializa si la unul rezidential

sâmbătă, 12 septembrie 2020

Doua focare de SARS-CoV-2, cu 31 de cazuri confirmate, au fost depistate in ultimele 24 de ore intr-un centru de dializa privat si intr-un centru rezidential, de asemenea privat, din judetul Valcea, se arata intr-un comunicat al Institutiei Prefectului Valcea.

"In cadrul ambelor centre, DSP Valcea a declansat anchete epidemiologice in care se urmaresc masurile implementate de fiecare institutie in vederea limitarii raspandirii virusului SARS-CoV-2, identificarea contactilor directi ai cazurilor confirmate, emiterea deciziilor de izolare si carantina pentru persoanele confirmate si contactii apropiati, recomandarea de masuri ca dezinfectia si aerisirea spatiilor, purtarea echipamentului de protectie adecvat conform activitatii efectuate", se mai precizeaza in comunicat.
ADVERTISMENTSCROLL TO CONTINUE WITH CONTENT

De la inceputul pandemiei, in judetul Valcea au fost confirmate 1.504 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, vineri fiind raportate 59 de cazuri noi.

In spitalele din judetul Valcea sunt in prezent internate 91 de persoane cu COVID-19, dintre acestea 36 fiind asimptomatice sau cu forme usoare ale infectiei, 51 au forme medii si 4 sunt internate in sectia ATI.

Au fost declarate vindecate 692 de persoane din judetul Valcea, in toate aceste cazuri fiind vorba de pacienti bolnavi care au fost internati in unitati sanitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe