Teste Covid pentru siguranța oamenilor

luni, 28 septembrie 2020

 

Dacă te întrebi de ce ai nevoie de teste Covid, ar trebui să știi că acestea sunt o imunotestare cromatografică rapidă pentru detectarea calitativă a anticorpilor IgG și IgM la 2019-nCoV - o nouă tulpină de coronavirus (nCoV) - în sânge integral, ser și plasmă. Acest test detectează prezența a două tipuri de anticorpi în sânge: IgG și IgM. Anticorpii din clasa IgM sunt în mod normal primii secretați în timpul răspunsului umoral al sistemului imunitar la contactul primar al organismului cu antigenul și sunt indicatori ai unui proces infecțios acut. Funcția principală a anticorpilor IgG este protecția umorală pe termen lung împotriva reintrării în organism a unui antigen străin, care previne reinfectarea. Prezența lor este un indicator al faptului că s-a format deja imunitatea la virus. Testul rapid este destinat determinării calitative a anticorpilor IgG și IgM la virusul COVID-19 în sânge sau plasmă umană.

Când să faci un test rapid?

Anticorpii împotriva coronavirusului sunt produși în organism la 5-7 zile după infecție. Este recomandabil să faci testul după apariția primelor simptome sau în a 5-a zi după contactul cu purtătorul virusului. De asemenea, testul rapid de covid va fi pozitiv dacă persoana a fost bolnavă cu Covid19 mai devreme.

Cum se face testarea?

Un scarificator de unică folosință (ac) străpunge pielea degetului. Sângele este colectat cu o pipetă specială și plasat pe o cuvă. Reactivul este adăugat în sânge și după 15 minute banda de testare arată prezența sau absența anticorpilor în sânge.

Caracteristicile infecției cu coronavirus

COVID-19 sau SARS-CoV-2 este un nou tip de virus care aparține ordinii infecțiilor cu coronavirus. Este 80% similar genetic cu virusul SARS-CoV, a cărui epidemie a avut loc în lume în 2002-2003. Acest virus a cauzat SARS. Pericolul COVID-19 constă în probabilitatea mare de a dezvolta pneumonie virală, care duce rapid la sindromul de detresă respiratorie și insuficiență respiratorie la pacienți. La pacienții vârstnici și persoanele cu boli cronice, acest lucru poate fi fatal. Până în prezent, datele privind mortalitatea provocată de coronavirus, variază între 2 și 3%. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, 20% dintre pacienți sunt pregătiți pentru spitalizare, iar 3% necesită măsuri de resuscitare.

Infecția se transmite prin picături aeropurtate de la persoană la persoană. De asemenea, moleculele de virus pot rămâne pe suprafața obiectelor pentru un anumit timp și pot provoca infecții dacă sunt introduse accidental pe membranele mucoase. Prin urmare, experții recomandă nu doar purtarea măștilor, ci și purtarea mănușilor de unică folosință în locuri publice și spălarea temeinică a mâinilor, precum și tratarea acestora cu agenți antiseptici. Testarea COVID-19 se efectuează prin determinarea în corpul pacientului a imunoglobulinelor (anticorpi IgM) la coronavirus. Acestea se formează în organism la numai 5-7 zile de la infecție.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe