Tavi Costin și Kostas Mincu printre actorii din filmul Balaur al lui Octav Chelaru.

miercuri, 2 septembrie 2020

 

Doi dintre actorii Teatrului Anton Pann, Octavian Costin și Kostas Mincu vor juca în filmul Balaur al regizorului Octav Chelaru. După cum bine știți în urmă cu ceva timp, în zilele de 24, 25 și 26 iulie, la sediul Teatrului Anton Pann din Rm Vâlcea a avut loc castingul pentru Balaur, un film de lungmetraj. La casting s-au prezentat peste 150 de persoane de toate vârstele, inclusiv copii, pentru figuratie. Pentru mulți dintre vâlceni acest lucru a însemnat o mare provocare, doar se filma acasă. Indiferent de statut, așa cum se face la un film, cei care au participat au spus replica impusă de regizor, urmând ca pe parcurs să li se comunice răspunsul. Cred că majoritatea celor prezenți așteptau un răspuns afirmativ Filmările care au început pe 10 august în diverse locuri și locații din Ramnic, și nu numai, se vor încheia în curând, pe 10 septembrie. Suntem convinși, chiar dacă nu toți au fost selectați, că așteaptă cu nerăbdare terminarea filmului și difuzarea în cinematografe. Va veni și ziua aceea E o mare provocare și onorant în același timp să știi că joci alături de actori profesioniști. Prea multe nu putem să vă dezvăluim despre film, dar, printre actorii profesioniști se regăsesc și  doi actori de la Teatrul Anton Pann: Tavi Costin și Kostas Mincu.

Pentru un actor profesionist care este învățat cu scena, televiziunea și filmul credem noi că nu sunt probleme, mai ales în ceea ce îl privește pe actorul Tavi Costin, manager al Teatrului Anton Pann din Rm Vâlcea. Învățat de mic cu scena(s-a născut în Botoșani, într-o familie de artiști) absolvent de UNATC, cu numeroase premii la activ (peste 25) amintim doar două care credem că i-ar face plăcere (premiul „Amza Pellea” în  2013 și Premiul „Dorina Lazăr” în 2014) la Gala Hop de la Costinești, cu prezențe în spectacole de teatru, cu roluri în seriale de televiziune, Tavi Costin a primit cu plăcere provocarea de a juca și de a face  parte din echipa acestui film. Poate cu unii dintre actori a fost coleg de facultate, cu alții a jucat în seriale tv, ori în teatru. ”Actoria este uneori o meserie complicată, mai ales pentru tineri. Ei ar trebui să se raporteze la actul artistic cu umor și cu o dorință nebună de a se afla pe scenă” așa declara în urmă cu aproape un an într-o revistă de teatru. După ce se vor termina filmările la filmul Balaur a lui Octav Chelaru, cu siguranță vom reveni pentru a ne împărtăși din experiența sa.

Cel de-al doilea actor al Teatrului Anton Pann distribuit în Balaur este Kostas Mincu. Vâlcenii l-au văzut în rolul lui Dick Daldry din spectacol ”In cealaltă cameră" de Sarah Ruhl, regia lui Vlad Massaci. O voce puternică, un actor care se face cu ușurință remarcat. Dar, ceea ce nu știați este faptul că înainte de a fi actor, Kostas a fost jurnalist – a lucrat zece ani la “Gazeta Sporturilor”. Parcă ceva îl trăgea către teatru, așa că a terminat UNATC-ul și de atunci a primit numeroase roluri în spectacole de teatru și seriale de televiziune, precum Las Fierbinți, Băieți de Oraș și film, în Saguna – DogPoo Girl, regia Andrei Huțuleac, 2019.. Ne bucură faptul că alături de profesioniști sunt și mulți vâlceni. Filmul lui Octav Chelaru va rămâne pentru toți o experiența inedită și de neuitat.

km

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe