Preotul Aurel Ion de la Parohia Cerşani, comuna Suseni, face campanie electorală, folosind termeni vulgari și agresivi pe rețele sociale

joi, 17 septembrie 2020

Preotul tefelist a făcut iureș pe Facebook! BOR, sesizată de urgență. Sutana sau politica?

Scandal în județul Argeș. Preotul Aurel Ion de la Parohia Cerşani, comuna Suseni, este acuzat că face campanie electorală, folosind termeni vulgari și agresivi pe rețele sociale - noteaza evz.ro

Potrivit uneia dintre hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, „în conformitate cu Sfintele Canoane, arhiereului, preotului, diaconului, monahului şi monahiei din Biserica Ortodoxă Română le este interzis să facă politică partinică, să fie membri ai unui partid politic, să candideze la alegerile parlamentare sau locale, să participe la campanii electorale şi să ocupe funcţii de demnitar/înalt funcţionar public la nivel central sau local”.

Potrivit aceleiași hotărâri, în cazul în care preotul decide să se implice politic, acesta trebuie să aleagă dacă își va continua viața monahală sau dacă alege drumul politicii.

Atenția asupra acestei situații a fost atrasă de jurnalistul vâlcean Gheorghe Smeoreanu, care a sesizat Patriarhia împotriva preotului Aurel Ion. Jurnalistul susține că preotul îl hărțuiește pe rețele sociale, scrie Criterii.ro.

„PSD-ul agonizează și ei o știu . Dar ,cum zicea bunicul meu : ,,se alintă ca cioara în laț”. Mai un sondaj măsluit, mai o promisiune încântătoare gen „smart city” . Dacă îi lăsați să mai fure, o tură, Piteștiul va fi „ghost city” nu ,,smart city” .

Jurnalistul a fost jignit de preot
„Smeoreanu un personaj benign al presei argeșene. Presă care primește bani din buzunarul nostru prin regiile stăpânite de PSD și se vrea ”câinele de pază al democrației” . Un ”câine” care urinează peste tot, inclusiv peste adevăr, nu este dulău este o javră. Smeoreanule, dacă te-a impresionat Gentea este extraordinar. Poți să scrii o carte autobiografică relatând episodul. Și poți să-i pui titlul Ultima limbă”.

Comentariile vulgare și agresive ale preotului afectează grav imaginea Bisericii Ortodoxe Române.

O pata mizerabila pe obrazul Bisericii!

Acest individ reprezinta o pata mizerabila pe obrazul Bisericii! Patriarhia trebuie sa adopte urgent masuri cu ipochimenul! Asa se comporta un preot, asa vorbeste un preot?! Nu exista nicio circumstanta atenuanta in legatura cu iesirile publice pestilentiale ale asa-zisului preot Aurel Ion!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe