Merita sa investesti in servicii de gazduire VPS?

luni, 28 septembrie 2020

 

In momentul in care alegem sa facem pasul spre online, fiabilitatea, puterea, controlul si securitatea serviciilor de hosting sunt extrem de importante, fiind cateva caracteristici de baza pentru a oferi clientilor o experienta virtuala de cea mai buna calitate.

Daca iti doresti ca site-ul tau sa performeze la potentialul sau maxim, echipamentele si dotarile de ultima generatie fac posibil ca serviciile de gazduire VPS sa reprezinte o alegere inteligenta pentru orice tip de business. In general, serverele virtuale sunt vazute ca o tranzitie intre gazduirea partajata si serverele dedicate. Gazduirea VPS ofera performante sporite la un pret accesibil, fiind ideala in momentul in care siteul depaseste limitele hostingului standard sau in care se estimeaza o crestere a traficului pe site. Cu atat mai mult, trebuie luat in calcul si faptul ca aceasta poate sa sustina aplicatii complexe, baze de date sau colectii de fisiere, astfel incat poate fi folosita ca server web, server de e-mail, server de back-up sau server MySQL.

Gazduirea VPS ruleaza pe propriul sistem de operare virtual, precum Ubuntu si Fendora pentru Linux si Windows 7, 8 si 10 pentru Windows. De aceea, este important sa contractezi o firma de hosting care face actualizari si verificari de sistem constante si implementeaza in timp real cele mai noi versiuni OS.

La nivel de baza, gestionarea unui server VPS se poate face foarte usor daca ai acces la panoul de control. Cu toate acestea, avand in vedere ca ofera mai multe posibilitati de personalizare decat gazduirea partajata, trebuie luat in calcul ca, la un moment dat, va fi nevoie sa apelezi la ajutorul unui specialist pentru a putea exploata serverul la capacitate maxima. Pentru a beneficia la acces root complet, poti sa te conectezi foarte usor prin intermediul ssh. Astfel, vei putea sa ajustezi si sa verifici consumul de resurse sau sa reinstalezi si sa repornesti sistemul de operare.

Pentru a beneficia de cele mai bune servicii de gazduire VPS, trebuie sa ai in vedere cateva aspecte esentiale, printre care:

  1. Mediu de lucru securizat datorita firewall-urilor ce protejeaza impotriva atacurilor externe de tip DoS/DDoS sau flood;
  2. Capacitate de stocare de ultima generatie de tip SSD care ajuta la transferul datelor mult mai rapid;
  3. Instalarea si administrarea gratuita a serverului;
  4. Back-up si copii ale serverului in cazul unui dezastru informatic prin mijloace tehnice specifice;
  5. Ip dedicat pentru pagina web;
  6. Centrul de date situat pe teritoriul Romaniei;
  7. Uptime de 99,99%.

Gazduirea VPS vine cu garantia unor resurse implicite precum memorie RAM, spatiu de stocare, CPU, insa este bine de stiut ca tehnologia folosita permite si imprumutul de resurse de la celelalte site-uri de pe server care nu le folosesc in totalitate la momentul respectiv. De asemenea, gazduirea VPS este scalabila, astfel ca poti oricand sa faci un upgrade din contul de client.

Pretul acestui tip de hosting este mai mare comparativ cu gazduirea partajata, insa nu considerabil. In schimb, este o investitie esentiala in momentul in care ritmul de crestere a oricarui tip de site este din ce in ce mai alert. Mai mult, daca detii un magazin online, trebuie sa stii ca gazduirea VPS iti poate oferi un grad mai inalt de securitate, ceea ce este esential pentru a proteja informatiile personale ale clientilor. Altfel spus, pretul nu trebuie sa reprezinte niciodata un criteriu de alegere a tipului de gazduire, ci doar de departajare a serviciilor.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe