|joi, mai 26, 2022
  • Follow Us!

„Legea Neață”, care permite locuitorilor din Rm. Vâlcea și Berbești să iasă cu 2 ani mai devreme la pensie, promulgată de președintele României 

Neata deputat

 

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, zilele trecute, legea potrivit căreia beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în unele zone afectate de poluarea remanentă, precum şi pe o rază de 8 km în jurul acestora, transmite Agerpres.

Printre localităţile incluse în listă sunt și Berbeşti şi Râmnicu Vâlcea din judeţul Vâlcea.

Legea privind modificarea alin. (5) al art. 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice prevede că de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani beneficiază persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracţiei, preparării şi arderii cărbunelui sau a şisturilor bituminoase, a extracţiei şi preparării minereurilor de uraniu, a extracţiei şi prelucrării minereurilor feroase şi neferoase cu conţinut de praf sau de emisii de gaze cu efect de seră, de amoniac şi derivate de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, feldspat şi siliciu ori de radiaţii din minereuri radioactive, hidrogen sulfurat, crom trivalent, crom hexavalent, cianuri, de pulberi metalice şi/sau de cocs metalurgic din mai multe localităţi, pe o rază de 8 km în jurul acestora.

Leave a Response