|marți, ianuarie 25, 2022
  • Follow Us!

Hidroelectrica a investit 2 milioane de lei în modernizarea staţiei de pompe Jidoaia din Voineasa 

ieri-copii-de-militieni-azi-baieti-destepti-grupul-de-la-cluj-care-vroia-sa-sparga-hidroelectrica-bazat-pe-odrasle-de-generali-18465289

 

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, anunţă punerea în funcţiune a unităţii de 110 kV aferentă staţiei de pompe Jidoaia din judeţul Vâlcea, în urma unor lucrări de modernizare în valoare totală de 1,98 mil. lei. Unitatea este amplasată în munţii Lotrului şi are ca scop captarea apelor provenite din pârâul Jidoaia  şi de la cele 16 captări secundare din ramura nord pompaj, în lacul de acumulare Jidoaia.

„Săptămâna trecută am pus în funcţiune staţia de 110kV Jidoaia, care intră astfel într-un nou ciclu de viaţă. În curând vom finaliza lucrările şi vom pune în exploatare staţiile de 110kV din CHE Bradişor (SH Rm. Valcea), staţia de 110kV aferentă Staţiei de Pompe Lotru Aval, staţiile din CHE Olt Superior (CHE Avrig, CHE Scoreiu, CHE Arpaşu, CHE Viştea şi CHE Voila). Urmează, de asemenea, să finalizăm retehnologizarea staţiilor de110kV de la CHE Clăbucet şi CHE Oeşti”, spune Bogdan Badea, Preşedintele directoratului Hidroelectrica. El apreciază că în măsura în care se constată că există capacitate suplimentară în piaţă, compania intenţionaeză să crească numărul lucrărilor şi să accelereze ritmul investiţiilor.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România şi principalul furnizor de servicii tehnologice pentru sistemul energetic naţional. Compania exploatează un număr de 209 centrale, având o putere instalată totală de 6.482 MW.

Leave a Response