DEZVALUIRI BOMBA (II) - Inspectorii ANTIFRAUDA au pus sechestru asigurator pe mai multe masini si bunuri ale lui Buican!

sâmbătă, 5 septembrie 2020

Ziarul de Valcea a  declansat un serial de DEZVALUIRI BOMBA despre activitatile economice derulate de familia candidatului PNL la Presedintia Consiliului Judetean Valcea, Cristian Buican. Dosarul penal nr. 493/D/P/2014 format din 2608 de file al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala vizeaza firma SC Dendros SRL, al carei unic actionar este Buican Mihai Florin, fratele deputatului liberal Buican, cel care se erijeaza in cel mai cinstit dintre pamanteni.

Episodul II

În speța de față, echipa de control apreciază că reprezentantul societății cunoștea sau ar fi trebuit să cunoască faptul că dreptul de deducere a fost exercitat în baza unor operațiuni frauduloase.

De asemenea, urmare a efectuării, pe baza documentelor menționate, în actele de control întocmite de inspectorii antifraudă, a unei analize colective a circuitului scriptic și documentelor, a fluxurilor bănești și a circuitului fictiv al mărfurilor de pe circuitul de tranzacționare identificat, au rezultat indicii temeinice în sensul participării proprii a contribuabililor respectivi la un mecanism de fraudare a taxei pe valoare adăugată.

Aspectele prezentate anterior determină suspiciunea rezonabilă că societatea DENDROS SRL, prin reprezentantul legal, BUICAN MIHAI FLORIN, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, a omis, în parte, înregistrarea, în actele contabile, a veniturilor realizate și a evidențiat, în actele contabile sau în alte documente legale, de cheltuieli ce nu au la bază operațiuni reale.

Folosind facturile emise de societățile intermediare pentru achiziția de furaje, DENDROS SRL s-a sustras de la plata obligațiilor fiscale și a înregistrat, în evidența contabilă, cheltuieli deductibile ce au avut ca rezultat diminuarea TVA de plată datorat bugetului general consolidat, astfel, aceste cheltuieli neputând fi considerate ca fiind deductibile.

Totodată, prin înregistrarea facturilor emise de societățile care au furnizat documente ce evidențiază livrări fictive de bunuri, DENDROS SRL s-a sustras de la plata obligațiilor fiscale ce îi reveneau la plata TVA și a impozitului pe profit.

Având în vedere că împrejurările descrise anterior sunt susceptibile a întruni elementele constitutive ale faptelor prevăzute de art. 9 alin. 1 litera b și c din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, cu modificările și completările ulterioare, vă rugăm să dispuneți demersurile specifice vizând stabilirea existenței ori inexistenței acestora, identificarea și tragerea la răspundere penală a făptuitorilor, respectiv recuperarea prejudiciilor determinate de acțiunile sau inacțiunile socialmente periculoase ale acestora, după caz.

Facem precizarea că, în cauză, pentru societatea DENDROS SRL, s-au instituit măsurile asiguratorii prevăzute de Legea 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, prin Decizia de instituire a măsurilor asiguratorii nr. A _FGJ 564 din 18.01.2018, având la bază Referatul justificativ al dipunerii măsurilor asiguratorii nr. A _FGJ 563 din 18.01.2018, după cum urmează:

  1. Sechestru asigurator pentru bunurile mobile, care nu sunt direct folosite în activitatea ce constituie principala sursă de venit:

-Autoturism Skoda Octavia an fabricație 2006, serie șasiu TMBCS41Z262199576, nr. Înmatriculare VL06LOV, cu nr. Inventar 6;

-Autoturism Audi Q7 an fabricație 2008, serie șasiu WAUZZZ4L98D065937, nr. Înmatriculare VL01LOV, cu nr. Inventar 18;

-Autoturism Mitsubishi KAOT L200 an fabricație 2010, serie șasiu MMCJNKB4OAD009075, nr. Înmatriculare B100LOV, cu nr. Inventar 11;

  1. b) Sechestru asigurator pentru bunurile mobile, care nu sunt direct folosite în activitatea ce constituie principala sursă de venit:

-Teren situat în localitatea Călimănești, Jiblea, jud. Vâlcea cu număr inventar 62;

-Teren situat în Perișani, jud. Vâlcea cu număr inventar 63;

-Teren situat în localitatea Perișani, pct. Acasă, jud. Vâlcea cu nr. Inventar 73;

-Construcție hală de producție situată în localitatea Călimănești, Jiblea, jud. Vâlcea cu număr inventar 59;

-Fabrica de lapte pct. Acasă cu număr inventar 72;

-Construcție situată în mun. Râmnicu Vâlcea cu număr de inventar 61.

  1. c) Sechestru asigurator pentru Mașini –unelte, utilaje, materii prime și materiale și alte bunuri mobile ce servesc activități care constituie principala sursă de venit respectiv:

-Autoutilitară Mercedez Benz Sprinter 411 CDI, cu serie șasiu WDB904612R381984, nr. Înmatriculre VL33LOV și nr. Inventar 15;

-Tractor U651 nr. Inventar 8;

Remorcă MAT R02, an fabricație 2007 cu nr. Inventar 22;

-Vană răcire cu nr. Inventar 65;

-Tanc stocare și răcire cu nr. Inventar 26;

-Instalație muls cu nr. Inventar 25;

-Cărucior SKA seria A7509 CU NR. INVENTAR 55;

-Cazan Vitaling cu nr. Inventar 57;

-Bazin recepție lapte cu nr. Inventar 40;

-Tank A L cu nr. Inventar 43;

Tank răcire 2*2000 cu nr. Inventar 40;

-Trop răcire cu nr. Inventar 39;

-Răcitor lapte cu nr. Inventar 42.

  1. d) Sechestru asigurator pentru sume urmaribile datorate cu orice titlu debitorului, de către terțe persoane, respectiv:

-Societatea DIANA COM SRL CUI 14572789;

-Societatea DANEMAR COMPANY SRL CUI 5565480.

Tineti aproape, dezvaluirile continua!

Tiberiu Pirnau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe