De ce este important sa ai anvelope de iarnă în sezonul rece?

luni, 28 septembrie 2020

 

 

Anvelopele de iarnă nu au nevoie de zăpadă sau gheață pentru a-și arăta avantajele. Deoarece chiar și la temperaturi sub șapte grade Celsius, această anvelopă funcționează adesea mai bine în comparație cu o anvelopă de vară. Acest lucru se datorează în principal compusului din cauciuc mai flexibil: chiar și pe vreme extrem de rece, nu se întărește și astfel permite cea mai bună tracțiune posibilă la temperaturile de iarnă. Nu degeaba regula generală pentru perioada în care ar trebui utilizate cauciucuri de iarnă este din octombrie până la Paște. În prima parte a ghidului nostru de anvelope, te vom informa despre reglementările legale actuale pe care șoferii ar trebui să le cunoască despre cauciucurile de iarnă.

Avantajele cauciucurilor de iarnă

Șoferii pot experimenta deja că cauciucurile de iarnă oferă un nivel mai ridicat de aderență la temperaturi mai reci pe drumuri uscate și umede toamna. Cu primele zăpezi cel târziu, însă, nu mai există absolut nicio îndoială: nu există niciun fel de motiv să ocolești anvelopele de iarnă. Datorită profilului de rulare mai pronunțat și semnificativ mai adânc, ele taie literalmente suprafața drumului înzăpezit și se agață de splendoarea albă. Profilurile lor lamelare - nenumărate incizii mici în blocurile de profil - susțin în plus acest efect de interblocare și asigură o aderență îmbunătățită chiar și pe secțiunile înghețate de drum.

Important de știut

Pentru a putea exploata în mod optim avantajele lor în ceea ce privește tracțiunea, forțele de virare, precum și comportamentul de direcție și frânare, cauciucurile de iarnă trebuie să aibă o adâncime a benzii de rulare de cel puțin patru milimetri și să aibă o vechime de cel mult șase ani.

Accident fără cauciucuri de iarnă: poate fi scump

Dacă eziți să faci conversia, îți recomandăm următorul sfat:

  1. Chiar și o mică deteriorare a tablelor datorită unor cauciucurilor necorespunzătoare în condițiile de iarnă este de obicei semnificativ mai scumpă decât un set de anvelope de iarnă. În plus, propria ta asigurare oricât de cuprinzătoare ar putea fi, reduce semnificativ beneficiile datorate neglijenței grave în cazul unui accident în care șoferul vehiculului are pe automobil cauciucuri de vară, în ciuda condițiilor rutiere de iarnă.
  2. De altfel, acest lucru se aplică și asigurării de răspundere civilă: poți solicita răspunderea solidară de la proprietarul vehiculului - chiar dacă acesta nu este vinovat pentru accident.
  3. În plus, există o amendă destul de mare și puncte de amendă în cazul în care ești prins fără anvelope de iarnă, iar în cazul unui accident lucrurile pot fi chiar mai grave.

Desigur, vei găsi cauciucurile de iarnă potrivite pentru toate modelele și în toate dimensiunile comune, precum și jante de iarnă complet atractive, inclusiv o garanție pentru anvelopele cumpărate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe