Coronavirus: 11 scoli din Valcea au fost inchise!

miercuri, 23 septembrie 2020

INSTITUȚIA  PREFECTULUI – JUDEȚUL VÂLCEA

CANCELARIE PREFECT

 

INFORMARE DE PRESĂ

 

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea, convocați în ședință extraordinară astăzi, 23 septembrie 2020, de către prefect, au aprobat reactualizarea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (de stat și particulare) din județ în condiții de siguranță epidemiologică.

Potrivit hotărârii adoptate, ca urmare a modificării incidenței cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus în ultima săptămână în localitățile în care se află, 28 de unități de învățământ au schimbat scenariile de funcționare, 11 dintre acestea trecând pe scenariul roșu, care presupune desfășurarea activității didactice exclusiv online.

Cele 11 unități de învățământ care vor funcționa pe scenariul roșu sunt: Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Băbeni, Liceul „George Țărnea” Băbeni, Grădinița cu program normal Băbeni, Școala Gimnazială din satul Valea Mare - Băbeni, Școala Gimnazială din satul Romani - Băbeni, Școala Primară din satul Valea Mare – Băbeni, Grădinița cu program normal din satul Valea Mare – Băbeni, Grădinița cu program normal din satul Romani – Băbeni, Grădinița cu program prelungit din satul Tătărani – Băbeni, Școala Gimnazială Runcu și Grădinița cu program normal Runcu.

Celelalte 404 unități de învățământ de stat și private din județ vor funcționa astfel: 244 (din care una particulară și restul de stat) pe scenariul verde și 160 (dintre care 148 de stat și 12 particulare) pe scenariul galben.

De asemenea, ca urmare a apariției unor cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, fie în rândul elevilor, fie în rândul profesorilor, în județ, în prezent, 12 clase și o grupă de grădiniță au activitatea suspendată pe o perioadă de 14 zile. Aceste clase sunt:  nouă  (opt de învățământ gimnazial și una de învățământ primar) de la Școala nr.13 din municipiul Râmnicu Vâlcea, o clasă de la Liceul „Preda Buzescu” din Berbești, o clasă de la Colegiul Tehnic Energetic din Râmnicu Vâlcea, o clasă de învățământ primar de la unitatea de învățământ particulară ”Discovery Kids” și grupa mică de la Grădinița Cozia din Râmnicu Vâlcea.

Noile scenarii după care vor funcționa unitățile de învățământ preuniversitar din județ vor intra în vigoare începând de luni, 28 septembrie 2020.

Tot astăzi, în cadrul CJSU Vâlcea, a fost aprobată și suspendarea activității didactice, în perioada 25-29 septembrie 2020, în unitățile școlare din județ în care sunt organizate secții de votare pentru desfășurarea alegerilor locale din data de 27 septembrie 2020, potrivit Hotărârii nr. 46/22.09.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență și a Ordinului Ministerului Educației și Cercetării nr.5617/23.09.2020. Activitățile didactice în aceste unități de învățământ se vor desfășura în aceste trei zile în sistem online, conform metodologiilor specifice aprobate la nivelul Ministerului Educației și Cercetării.

 

Râmnicu Vâlcea, 23 septembrie 2020

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe