Confort și economii cu centrale termice pe gaz

luni, 28 septembrie 2020

Confort și economii cu centrale termice pe gaz

Una dintre cele mai economice tipuri de surse de căldură sunt centralele termice pe gaz, care funcționează prin conectarea la o conductă centrală de gaz. Principalul avantaj al acestui tip de centrale termice pe gaz, este nivelul său redus de zgomot și care permite instalarea acesteia în bucătăria clădirilor rezidențiale. Aceste dispozitive sunt caracterizate de indicatori înalți de siguranță pentru mediu, deoarece, ca urmare a arderii gazelor, componentele nocive sau toxice nu sunt practic eliberate. Indiferent de condițiile meteorologice, centralele pe gaz pornesc rapid și ușor. Trebuie remarcat faptul că funcționarea acestor unități este complet automatizată și nu necesită participarea constantă a utilizatorului. În special, nu este necesară realimentarea regulată cu combustibil, ci provine din sursa de gaz după cum este necesar. În plus, centralele termice pe gaz utilizează cel mai ieftin combustibil - gazul natural. În același timp, gazul are un consum foarte economic, chiar și cu o durată lungă de utilizare.

Centrale termice pe gaz - Preț

Dacă vorbim despre costul acestor unități, atunci prețul nu depășește cu mult prețurile pentru dispozitivele similare pe lemn sau motorină. Motorul centralei pe gaz nu corodează elementele metalice și din acest motiv, centrala are o durată de viață destul de lungă. Centralele pe gaz sunt considerate echipamente confortabile și ușor de utilizat, deoarece sunt echipate cu carcase speciale care protejează împotriva umezelii și coroziunii. De asemenea, acestea sunt echipate cu o bază de protecție specifică care permite instalarea unităților pe orice suprafață. Centralele termice pe gaz nu sunt în niciun fel inferioare celor pe lemn sau pe motorină, ci, dimpotrivă, au o serie de avantaje, cum ar fi:  economii mai mari de combustibil, deoarece utilizarea gazului reduce semnificativ costurile. Economiile ajung până la 40% comparativ cu alte surse de căldură. Din calcule, s-a constatat că, datorită economiilor de combustibil, echipamentele pe gaz se amortizează în decurs de un an. Consumul de gaz este indicat în descrierea fiecărui produs. Mai mult decât atât, vei avea întotdeauna căldură și apă caldă la discreție.

Centrale termice pe gaz - Motor

Centralele termice pe gaz sunt mai eficiente și necesită mai puțină întreținere decât alte tipuri de centrale. Datorită utilizării gazului, motorul este mai puțin stresat, ceea ce previne uzura excesivă și problemele mecanice. Emisiile de gaze reduse în atmosferă sunt practic reduse, ceea ce înseamnă că centralele  termice pe gaz sunt ecologice și cea mai bună alegere pentru tine. Nivelul de zgomot este redus, ceea ce înseamnă că nu vei fi deranjat atunci când aceasta va fi amplasată în bucătărie. Nu vei respira doar aer curat, ci vei experimenta și mai mult confort. Principalele avantaje ale centralelor termice pe gaz, de uz casnic sunt economiile, deoarece costurile de funcționare pentru proprietari sunt reduse de mai multe ori, durata de funcționare neîntreruptă, care se explică prin faptul că, la ardere, combustibilul nu se așează pe unitățile și părțile  întregii structuri.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe