Compania BOROMIR a obținut anul trecut venituri record de 67 milioane euro și un profit de 2,3 milioane euro

luni, 28 septembrie 2020

 

În conformitate cu datele furnizate de Ministerul Finanţelor Publice, societatea Boromir Ind SRL Râmnicu Vâlcea a înregistrat anul trecut o majorare a încasărilor și a profitului, comparativ cu situaţia din 2018. Anul trecut, SC Boromir Ind SRL a realizat o cifră de afaceri de circa 313 milioane de lei, venituri totale de 323 milioane de lei (67 milioane de euro), în timp ce profitul era de peste 11,5 milioane de lei (2,3 milioane de euro). Cu 1.134 de salariaţi, SC Boromir Ind SRL avea la 31 decembrie 2019 un capital social de 710.000 lei, datorii totale de circa 172 milioane de lei şi tipul de activitate era „Fabricarea produselor de morărit”.

Spre comparație, în 2018, SC Boromir Ind SRL a realizat afaceri de 267 milioane de lei, venituri de 274,7 milioane de lei, în timp ce profitul era de peste 7,2 milioane de lei. Structura acţionariatului la SC Boromir Ind SRL era următoarea: Constantin Boromiz - 36%, Mircea Ureche - 34%, George Frîntu - 16%, Gheorghe Boromiz - 11%, Mariana Boromiz - 3%. Pe parcursul a 26 de ani, SC Boromir Ind SRL s-a dezvoltat într-un ritm dinamic, pentru ca în prezent să ajungă să controleze 10% din activitatea de morărit de pe piaţa de profil din România, cu o capacitate de măcinare de 1500 tone/zi. Acest lucru a fost posibil atât în urma achiziţionării de noi fabrici de morărit şi panificaţie aflate în zone ale ţării cu potenţial de dezvoltare din Sibiu, Buzău, Deva, Slobozia, cât şi prin retehnologizarea şi reutilarea tuturor facilităţilor de producţie din patrimoniu.

SC Boromir Ind SRL dispune de o reţea de magazine specializate „Boromir Pan Cafe”, acestea constituind un proiect lansat în aprilie 2008, bazat pe rebrenduirea tradiţionalelor brutării Boromir existente în Râmnicu Vâlcea încă din anul 1996. Pe lângă acestea, SC Boromir Ind SRL mai deţine trei benzinării în Râmnicu Vâlcea şi fabrica de cherestea Hardwood. Din totalul afacerilor Boromir, divizia de morărit are o pondere de 55%, urmată de cea de dulciuri şi prăjituri care deţine 20%, apoi de divizia de panificaţie cu o pondere de 15% iar restul activităţilor sunt reprezentate de magazine, distribuţie şi benzinării care acoperă 10% din afaceri.

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe