Ai spirit de antreprenor, dar puțini bani de investit? Iată 4 IDEI DE AFACERI pe care poți să le pui în practică chiar ACUM!

luni, 21 septembrie 2020

 

Dacă ai spirit de antreprenor și îți dorești să-ți deschizi o mică afacere, trebuie să fii pregătit să faci față diverselor provocări și să-ți asumi mai multe riscuri. Să fii propriul tău șef vine la pachet nu doar cu avantaje, ci și cu dezavantaje, așadar este foarte important să-ți cântărești bine toate opțiunile înainte de a lua decizia de a porni pe acest drum. 

În cazul în care te decizi să continui după ce ți-ai făcut un plan de afaceri și ai luat în calcul toate plusurile și minusurile antreprenoriatului, află în continuare ce fel de mici afaceri pot avea succes chiar și pe timp de criză!   

Iată 4 idei de business pe care le poți pune în practică fără investiții foarte mari:

 

1. Un magazin de haine second-hand

Tot mai multe persoane recurg la astfel de buticuri pentru a-și achiziționa îmbrăcămintea din diverse motive. Unele dintre ele caută produse originale, diferite de cele standard existente în malluri, pe când altele sunt atrase de prețurile mai mici. Așadar, dacă ești pasionat de zona de fashion, este o idee bună să iei în calcul o astfel de afacere, mai ales dacă ții cont de faptul că ea nu necesită o investiție inițială foarte mare. Principalele aspecte pe care trebuie să le iei în considerare sunt:

  • Stabilește publicul țintă. Vrei să vinzi persoanelor care caută chilipiruri sau celor care își doresc haine unice și de calitate? Dacă vrei să ai o afacere de succes, trebuie să te decizi cărei categorii de clienți vrei să te adresezi și să planifici totul în funcție de acest aspect.
  • Alege o locație bună. Spațiul ar trebui să fie unul cu vad, însă cu o chirie rezonabilă. Totuși, este bine să iei în calcul și deschiderea unui magazin online.
  • Caută un furnizor de haine. Alege importatori cu experiență, care aduc îmbrăcăminte de calitate sau gândește-te să apelezi la sistemul de consignație.

 

2. Un minimarket la sat

Un business în mediul rural poate fi o idee foarte bună pentru micii întreprinzători. Dacă găsești un spațiu cu vad bun, de obicei în centru, te poți gândi să deschizi un magazin cu produse de toate felurile, la prețuri accesibile. Sătenii preferă să cumpere de la un magazin local ca să nu fie nevoiți să se deplaseze la supermarketurile din orașele apropiate. De aceea, dacă te aprovizionezi bine, cu mâncare, obiecte de uz casnic și produse de igienă, ai toate șansele ca afacerea ta să fie una de succes.

Ca să-ți fie mai ușor cu manipularea și depozitarea mărfurilor, gândește-te să-ți achiziționezi un transpalet manual. Acesta reprezintă o investiție mică - vezi aici care este prețul unui astfel de produs - însă îți va fi de mare folos. Nu este nevoie să-ți rupi spatele cărând baxurile de apă și de suc, sacii cu detergenți sau alte obiecte, mai ales dacă poți avea un asemenea ajutor.  

3. Un plafar sau un magazin cu produse bio

Produsele bio câștigă tot mai mult teren în ceea ce privește preferințele consumatorilor, la fel și interesul acestora pentru tot ce este natural, fără chimicale. Numărul producătorilor de acest tip a crescut considerabil în ultimul timp, așadar te poți orienta și tu spre această nișă.   

4. Un magazin de cartier cu produse de uz casnic

Chiar dacă supermarketurile au luat cu asalt toate marile orașe, există deocamdată un potențial destul de mare pentru magazinele de cartier, în special pentru cele cu produse de uz gospodăresc. Există multe lucruri de care oamenii au nevoie în casă și pe care aceștia uită să le cumpere de fiecare dată când merg la hypermarket. Găleata, mopul, ghiveciul pentru flori, becurile, cuiele sau șuruburile sunt, de obicei, ultimele pe listele de cumpărături, însă ele sunt absolut necesare în orice locuință. Prin urmare, gândește-te să-ți deschizi un astfel de business, mai ales dacă nu există deja unul la tine în cartier.  

În concluzie, dacă ești convins că antreprenoriatul este drumul tău în viață, dar inițial nu ai un buget foarte mare de investit, ia în considerare aceste mici afaceri, deoarece au un potențial foarte mare de dezvoltare. 

Sursa foto: Pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe