Vremea în Valcea o ia razna: se atinge pragul critic! De ce 2020 poate intra în istorie

luni, 31 august 2020

Capitala și 35 de județe, sub avertizarea cod galben de caniculă

Vara nu se lasă dusă, nici măcar în ultima sa zi calendaristică! Astfel, Capitala și alte 35 de județe din țară se află luni, pentru a treia zi consecutiv, sub cod galben de caniculă! Meteorologii spun că anul 2020 ar putea intra în istorie ca cel mai torid an.

Capitala și 35 de județe, sub avertizarea cod galben de caniculă

Administraţia Naţională de Meteorologie a prognozat temperaturi de până la 37 de grade pentru Capitală și 35 de județe din țară, aflate sub codul galben de caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime vor atinge 33-36 de grade şi în jur de 37 de grade în regiunile sudice.

Judeţele vizate de codul galben de caniculă sunt Satu Mare, Sălaj, Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin, Cluj, Mureş, Alba, Hunedoara, Sibiu, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeş, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vrancea, Vaslui, Bacău, Iaşi, Neamţ, Botoşani, Suceava şi Capitala.

Capitala și 35 de județe, sub avertizarea cod galben de caniculă

Capitala și 35 de județe, sub avertizarea cod galben de caniculă

Anul 2020 poate intra în istorie ca fiind cel mai călduros

„A fost un an al extremelor meteorologice încă de la debutul lunii ianuarie și până în prezent și o vară a extremelor meteorologice. Nu excludem ca și în România, anul 2020 să se alăture anilor din seria celor mai călduroși din istoria măsurătorilor meteorologice.

Am înregistrat pentru ziua de ieri, la nouă stații meteorologice, depășiri de recorduri maxime zilnice, ale unei zile de 29 august și chiar și primele zile din toamna 2020 va aduce în atenția noastră, mai ales pentru zonele din sudul și sud-estul țării valori de 35-36 de grade Celsius.

Vorbim pentru prima săptămâna 31-7 septembrie de temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit în aproape toată țara, iar a doua săptămână 7-14 septembrie păstrează același semnal, din nou, pentru zona de sud și sud-est”, a spus directorul ANM, Elena Mateescu, pentru Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe