Sparle si soparle, 03.08.2020

luni, 3 august 2020
  • În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Vâlcea, desfășurată vineri, 31 iulie, președintele Constantin Rădulescu a făcut o propunere binevenită: toți consilierii județeni să-și doneze indemnizațiile pentru a se asigura astfel fondurile pentru premierea elevilor care au obținut note mari la examenele de Bacalaureat și Capacitate Națională, dar propunerea a fost primită cu „răceală” de aproape toți cei prezenți în sală. Pentru a da un exemplu în acest sens, chiar președintele Rădulescu a anunțat că a făcut mai multe donații din indemnizația proprie, însă discret și fără a se lăuda în public cu acest lucru.

 

  • Împreună cu soția (care lucrează la aceeași instituție), Gheorghe Poenaru, șeful Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, a încasat anul trecut frumoasa sumă de 1,4 miliarde de lei vechi (sub formă de salarii și vouchere), plus 80 milioane de lei vechi din dobânzi, potrivit declarației de avere. Tot în 2019, Gheorghe Poenaru a dat împrumuturi în nume personal lui Claudiu Drăghici de 10.000 euro și 5.000 de dolari, în condițiile în care la bănci are 3,3 miliarde de lei vechi și 55.000 euro. Suma de 55.000 euro a provenit din vânzarea unui apartament către familia Pascu. Șeful Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea se mai poate lăuda cu 4 terenuri intravilane sau agricole (amplasate în localitățile Râmnicu Vâlcea și Golești), plus un apartament de 212 mp în Râmnicu Vâlcea, o casă de locuit în Golești și o mașină Peugeot din 2018.

 

  • Județul Vâlcea a fost inclus pe „lista neagră” de către autoritățile din Belgia. Concret, locuitorii din 24 de județe din România sunt plasați, începând de sâmbătă, în „zona roșie”, de autoritățile belgiene. Carantina și testarea vor fi obligatorii pentru persoanele care provin din aceste județe și care vor să călătorească în Belgia, transmite Ministerul Afacerilor Externe (MAE) belgian. „Zona roșie” înseamnă pentru cei ce călătoresc în Belgia din zona roșie, carantina și testarea COVID19 sunt obligatorii la sosirea în Belgia. Restul României rămâne în zona portocalie. Sunt recomandate carantina și testarea pentru cei ce vin din România în Belgia. Conform MAE Belgia, nu sunt permise călătoriile neesențiale din Belgia în regiunile românești din „zona roșie”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe