|duminică, septembrie 19, 2021
  • Follow Us!

SITUATIE ALARMANTA! 32 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la Valcea: personal medico-sanitar, pensionari și studenți 

izoleta coronavirus

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL VÂLCEA

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI

INFORMARE DE PRESĂ
Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, de la debutul pandemiei și până astăzi, 6 august 2020, pe teritoriul județului Vâlcea, au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19), dintre acestea 164 fiind declarate vindecate, iar 15 au decedat.

Față de ultima informare de presă, au fost înregistrate 32 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2, printre persoanele depistate pozitiv în ultimele 24 de ore fiind persoane din focare existente, personal medico-sanitar, pensionari și studenți.

În momentul de față, în județ, există 14 focare de COVID-19. Dintre acestea, patru sunt în centre rezidențiale aparținând Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea (Centrul Zătreni – 95 cazuri pozitive, Centrul Bistrița – 64 cazuri pozitive, Centrul Lungești – 21 cazuri pozitive și Centrul Nicolae Bălcescu – 9 cazuri pozitive), iar șapte sunt la agenți economici din județ, cu 32 de persoane, în total, confirmate cu noul coronavirus, dintre angajații acestora.

De asemenea, în prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 101 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 40 asimptomatice și cu forme ușoare de boală și 61 cu forme medii de boală.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea șapte persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul de teste realizate în județ în baza definiției de caz și a protocolului medical este, până la această dată, de 7.668, în ultimele 24 de ore fiind trimise către laboratoarele acreditate, pentru prelucrare, 251 de probe.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 10 de decizii de izolare și 23 decizii de carantină, în prezent, 320 de persoane afându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 84 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică).

Echipele mixte din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne de la nivelul județului Vâlcea continuă acțiunile în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus, precum și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională înregistrate în acest context. Astfel, în cadrul acțiunilor realizate în ultimele 24 de ore, polițiștii, jandarmii și polițiștii locali vâlceni au verificat 17 societăți comerciale și 409 persoane, în urma acestor verificări fiind aplicate 13 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Valoarea totală a acestor amenzi se ridică la 2.000 de lei.

Având în vedere creșterea îngrijorătoare a numărului de îmbolnăviri în județ, facem apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate pentru a-și proteja propria sănătate, dar și pe toți cei din jur. Conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, precum și îndemnarea terțelor persoane să poarte mască de protecție, să păstreze distanța socială și să respecte cu rigurozitate recomandările medicilor privind igiena personală reprezintă elemente importante în gestionarea eficientă a acestei crize sanitare.

Pentru recomandări și alte informații de interes public privind epidemia de COVID-19 puteți apela linia TELVERDE – 0.800.800.358, dedicată exclusiv informării cetățenilor, precum și la serviciul de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vâlcea – 0758 061 438.

Vă reamintim și de linia telefonică TELVERDE – 0.800.800.165, la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul pandemiei de COVID -19.

Leave a Response