Luni, 31 august, începe distribuirea măştilor faciale pentru persoanele cele mai defavorizate din Râmnicu Vâlcea. Cei peste 4.000 de beneficiari din municipiu au la dispoziţie doar 3 zile pentru a intra în posesia lor!

joi, 27 august 2020

Luni, 31 august, începe distribuirea măştilor faciale pentru persoanele cele mai defavorizate din Râmnicu Vâlcea. Cei peste 4.000 de beneficiari din municipiu au la dispoziţie doar 3 zile pentru a intra în posesia lor!

 

Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, prin intermediul Direcţiei de Asistenţă Socială, începe luni, 31 august, la depozitul din strada Ferdinand nr. 3 distribuirea măştilor de protecţie pentru beneficiarii stabiliţi prin OUG nr. 78/2020:

- persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat (VMG), cu modificările şi completările ulterioare;

- persoanele din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei (ASF), republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

- pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv, reprezentând nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările ulterioare;

- persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţiile sociale prevăzute de art. 42 şi 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

 

Conform aceluiaşi act normativ, termenul de distribuire nu poate depăşi 3 zile, astfel încât cei peste 4.000 de beneficiari de la nivelul municipiului sunt aşteptaţi la depozitul din strada Ferdinand să-şi ridice pachetul cu cele 50 de măşti faciale în perioada 31 august – 2 septembrie, în intervalul orar 09.00 – 18.00, având asupra lor actul de identitate în original şi o fotocopie a actului doveditor al apartenenţei la una din categoriile de beneficiari (cupon de pensie, certificat de handicap etc.).

 

Primăria municipiului va avea grijă ca distribuirea acestor produse să se facă în condiţii de maximă siguranţă, respectiv cu dezinfectarea mâinilor, purtarea măştilor şi a mânuşilor de către personalul implicat, menţinerea distanţării fizice de 2 m între mesele amenajate în exteriorul clădirii, la care se va face distribuirea, şi de 1,5 m între beneficiari (cu excepţia membrilor aceleiaşi familii), asigurarea la intrarea în spaţiul amenajat de dispozitive cu produse biocide avizate necesare dezinfectării mâinilor beneficiarilor, stabilirea de circuite cu sens unic ce trebuie parcurse de beneficiari astfel încât să se minimizeze contactele între aceştia, curăţarea şi dezinfecţia suprafeţelor unde au acces beneficiarii.

 

Municipalitatea face apel la toţi cetăţenii Râmnicului, în special la administratorii şi preşedinţii de asociaţii de proprietari/locatari, să informeze potenţialii beneficiari de care au cunoştinţă asupra acestei măsuri de protecţie, astfel încât măştile faciale să ajungă la toţi cei îndreptăţiţi să le primească.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute la tel. 0250.741088, 0787.371735, 0799.807237 sau pe email la [email protected] sau [email protected].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe