|duminică, septembrie 19, 2021
  • Follow Us!

În unitățile sanitare din Vâlcea se află internate 94 de persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2 

Persoanele-asimptomatice-care-au-COVID-19-nu-i-pot-infecta-pe-cei-din-jur--Studiu-

 

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI

INFORMARE DE PRESĂ

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, de la debutul pandemiei și până astăzi, 10 august 2020, pe teritoriul județului Vâlcea, au fost confirmate 646 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19), dintre acestea 195 fiind declarate vindecate, iar 18 au decedat.

Față de ultima informare de presă, au fost înregistrate 39 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2, printre persoanele depistate pozitiv în ultimele 24 de ore fiind persoane din focare existente, personal medico-sanitar din centre rezidențiale și unități sanitare.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 94 de persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 38 sunt asimptomatice, 51 au forme forme medii și 5 pacienți sunt internați în secția ATI.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea două persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

În momentul de față, în județ, există cinci focare de COVID-19 în centrele DGASPC Vâlcea (Centrul Zătreni – 109 cazuri pozitive, Centrul Bistrița – 65 cazuri pozitive, Centrul Lungești – 21 cazuri pozitive, Centrul Nicolae Bălcescu – 9 cazuri pozitive și Centrul Băbeni – 10 cazuri pozitive).

De asemenea, în urma diagnosticării cu virusul SARS-CoV- 2 a doi dintre angajații Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea au fost dispuse următoarele măsuri: dezinfecția spațiilor și identificarea contacților apropiați de la locul de muncă și de la domiciliu în vederea emiterii deciziilor de izolare/carantină.

Totodată, în ultimele zile a expirat perioada de carantină dispusă pentru cele două lăcașuri de cult din județ unde au fost confirmate două cazuri de persoane infectate cu COVID -19 (câte un caz în fiecare mânăstire), acestea fiind redeschise pentru vizitatori.

Numărul de teste realizate în județ în baza definiției de caz și a protocolului medical este, până la această dată, de 7.993 probe .

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 17 de decizii de izolare și 34 de decizii de carantină, în prezent, 390 de persoane afându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 48 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică).

Leave a Response