|miercuri, septembrie 22, 2021
  • Follow Us!

In judetul Valcea au fost închise trei focare de infecție cu virusul SARS-CoV-2 

articol-ghid-coronavirus

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI 

INFORMARE DE PRESĂ

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate de la începutul pandemiei și până în prezent 1080 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 91 de  persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 45 sunt asimptomatice și cu forme ușoare, 42 au forme medii și 4 sunt internate în secția ATI.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea 15 persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 323 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz și a protocolului medical, până la această dată, au fost realizate 11.362 de teste. Astăzi au fost înregistrate și 281 de rezultate negative.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 65 de decizii de izolare și 76 de decizii de carantină, în prezent, 449 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 160 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

În ultima perioadă, au fost închise trei focare de infecție cu virusul SARS-CoV-2, întrucât nu au mai apărut alte cazuri într-un interval de 14 zile de la ultimele cazuri înregistrate.

Leave a Response