Focar de infectie cu coronavirus la Inspectoratul Judetean de Politie Valcea

vineri, 14 august 2020

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI

INFORMARE DE PRESĂ

Până la data de 13 august 2020, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate 714 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, 20 dintre aceste cazuri fiind diagnosticate în ultimele 24 de ore.

Între cazurile noi de infectare din județ se află și doi agenți de poliție, DSP Vâlcea dispunând identificarea contacților de familie și de la locul de muncă al acestora, precum și emiterea deciziilor de izolare/carantină care se impun în aceste cazuri.

De asemenea, de la debutul pandemiei până în prezent au fost întregistrate un număr de 22 decese.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 88 de persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 35 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale bolii, patru sunt internate în pe secția ATI și 49 au forme medii de boală.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea patru persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 212.

În județ, în baza definiției de caz și a protocolului medical, până la această dată, au fost realizate 8.954 de teste. Astăzi au fost înregistrate 309 teste negative și au fost transportate în vederea efectuării testelor pentru SARS-CoV-2 un număr de 186 de probe.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 20 de decizii de izolare și 43 de decizii de carantină, în prezent, 413 de persoane afându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 54 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică).

Dată fiind creșterea numărului de cazuri de îmbolnăviri din județ, medicii DSP Vâlcea recomandă respectarea următoarelor reguli în spațiile deschise aglomerate din județ: purtarea măștii de unică folosință în mod corect, dezinfecția mâinilor cu un produs pe bază de alcool în mod repetat, menținerea unei distanțe de aproximativ 1,5 m față de alte persoane. Pentru cei care merg la ștranduri și piscine trebuie mentionat faptul că virusul SARS- CoV-2 nu supravietuiește în apă dacă aceasta a fost tratată și filtrată corespunzător. În prezent, legislația în vigoare impune un nivel de clor în apă de 0,5 mg/l, minim care este suficient pentru a distruge virusul SARS-CoV-2. Masca de protecție trebuie purtată la recepție, vestiar, holuri, trebuie pastrată distanța recomandată de 1,5 m față de alte persoane, iar spălatul pe mâini (sau dezinfecția cu un produs pe baza de alcool) trebuie să se facă cât mai des.

Vă reamintim că, începând de la sfârșitul lunii trecute, prin Hotărârea nr.18/2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie și în spațiile deschise din județ în care sunt multe persoane, cum ar fi: piețele agroalimentare, permanente sau temporare, târgurile de animale sau de produse tradiționale, bâlciurile, stațiile mijloacelor de transport în comun, gările, autogările, ștrandurile sau piscinele în aer liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe